Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Ouderen (zorg) - Ouder worden
Interactief levensloopbeleid
Vensters en gereedschap om de tweede levenshelft vorm te geven
Piet Houben
ISBN: 9789066659780
224 pagina's
1e druk, 2009
Prijs: € 24.95

Bestel aantal:

 

'Deze workshops had ik eerder in mijn leven moeten doen!' is een veel gehoorde uitroep van mensen in de tweede levenshelft die workshops gericht op het ontwikkelen van inspirerende levensthema's volgen. Interactief levensloopbeleid presenteert hiervoor format, vensters en gereedschap. Het ontwikkelen van inspirerende levensthema's door mensen in hun tweede levenshelft werkt vitaliserend en biedt tegenwicht tegen maatschappelijke onderschatting van de mogelijkheden en vooruitzichten van 45-plussers, senioren en kwetsbare ouderen. Dit boek onderbouwt deze stellingen met vensters van relevante wetenschappelijke inzichten en het reikt gereedschap aan ten behoeve van het ontwerpen en vormgeven van de eigen levensloop. De workshops blijken door hun inzichtgevend en activerend karakter mensen een duidelijker en nieuw beeld te geven van interessante ontwikkelingsmogelijkheden juist in de rijpings- en oogstfasen van hun levensloop.
Interactief levensloopbeleid beschrijft tevens de benodigde context van de workshops. Het gaat in op specifieke methodische uitgangspunten voor sociale innovatie in bedrijven, instellingen en maatschappelijke voorzieningen die met en voor mensen in de tweede levenshelft werken. Want sociale innovatie wil een match realiseren tussen de gerijpte talenten van mensen in de tweede levenshelft en de innovatie-uitdagingen waar bedrijven, instellingen en voorzieningen voor staan. Dit boek is dan ook zowel bestemd voor mensen in de tweede levenshelft als voor managers en professionals in personeelsmanagement, organisatie- en productontwikkeling, maatschappelijke dienstverlening en clientenorganisaties die met en voor hen werken.

Piet Houben is emeritus hoogleraar Toegepaste Sociale Gerontologie aan de VU, consultant Procesmanagement Sociale Innovatie en docent/trainer in hoger onderwijs- en innovatietrajecten.

Artikel De Academische Boekengids nr 81, juli 2010

Prijs: € 24.95
Bestel aantal:
Interactief levensloopbeleid


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Piet Houben
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.