Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Opvoedingsondersteuning en Pedagogische thuishulp
Effecten van Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling
op ouders en kinderen
(Horizon-reeks)

Marieke de Veld, Jeske Vermeulen, Jan Janssens
ISBN: 9789066659865
72 pagina's
1e druk, 2008
Prijs: € 11.00

Bestel aantal:

 

Hoe effectief is Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling (IOG)? In de gezinnen die aangemeld worden voor IOG is er sprake van een disbalans tussen draagkracht en draaglast. Ouders voelen een hoge mate van opvoedingsstress en kinderen vertonen gedragsproblemen. Met ondersteuning van IOG versterken ouders hun opvoedingsvaardigheden. Gedurende het IOG- traject worden de krachten van de gezinsleden zichtbaar gemaakt en verder uitgebreid. Ook wordt er aandacht besteed aan (het uitbreiden van) het netwerk van de gezinnen. Ouders gaan zich daardoor weer sterker, ofwel empowered voelen.
Uit de effectmeting die de auteurs in dit boek beschrijven blijkt dat IOG een effectieve vorm van hulpverlening is bij het verlagen van opvoedingsstress, het verminderen van gedragsproblemen van kinderen en het vergroten van empowerment van ouders. Gezinnen kunnen weer op eigen kracht verder en worden minder afhankelijk van de hulpverlening.
Effecten van Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling is bestemd voor diegenen die op enigerlei wijze betrokken zijn bij een vorm van ambulante gezinsbehandeling: uitvoerend werkers, teamleiders en bestuurders van instellingen voor jeugdhulpverlening. Vaak zijn ook andere hulpverleners betrokken bij de gezinnen zoals medewerkers uit de gezondheidszorg, het onderwijs, van de politie of de gemeente. Voor hen is dit boek een uitstekend middel om vertrouwd te raken met de doelen en werkwijze van IOG. Voor studenten (hbo en wo) kan het boek als voorbeeld dienen hoe je praktijkonderzoek opzet en uitvoert.
Prijs: € 11.00
Bestel aantal:
Effecten van Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.