Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Ouderen (zorg) - Alzheimer en Dementie
Bij Alzheimer op schoot
Verstand van dementie
Gebonden uitgave

Bère Miesen
ISBN: 978 90 8850 010 7
208 pagina's
Gebonden
1e druk, 2009
Prijs: € 24.95

Bestel aantal:

 

Dementie zorgt ervoor dat je de greep op je leven geleidelijk kwijtraakt. De patiënt levert vaak een gevecht tegen verlies van controle en veiligheid. Uiteindelijk een gevecht tegen de bierkaai, met grote gevolgen. Vooral voor degene die het treft, maar ook voor de partner, het gezin, de familie en de vrienden- en kennissenkring.
Tegenwoordig willen familieleden maar ook mensen met dementie zelf zich verdiepen in de ziekte. Er komt immers heel wat op je af. Dan is het maar beter om over zaken te hebben nagedacht en gesproken. Je leven wint aan kwaliteit als je niet steeds achter de feiten hoeft aan te hollen. Dit boek helpt daarbij.
Als patiënt en familie kun je naast kennis en inzicht veel baat hebben bij een professionele steun in de rug. Zo pleit Bère Miesen voor het vroegtijdig inschakelen van een coach die de opties kent, helpt te anticiperen op de ontwikkeling van de ziekte en op de gevolgen daarvan, en de weg weet in de wereld van zorg en welzijn.

Dr Bère Miesen is psycholoog en werkt sinds 1969 in de zorg voor mensen met dementie. Hij promoveerde in 1990 op het proefschrift Gehechtheid en dementie, bedacht in 1997 het ‘Alzheimer Café’ en werd in 2005 benoemd tot eerste lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. In 2010 reikte Alzheimer Nederland hem de dementieprijs van Novartis uit. Tot september 2011 was hij adviseur psychogeriatrie bij de WoonZorgcentra Haaglanden in Den Haag. Tijdens zijn afscheid werd hem het Liber Amicorum Pionieren in het donker
aangeboden, dat een boeiende kijk biedt op de ontwikkeling van het denken over en werken met Alzheimer-patiënten.

Boekpresentatie op de Wereld Alzheimer Dag
Kijk hieronder voor een impressie, beschikbaar gesteld door de Woonzorgcentra Haaglanden

Foreign customers please pay hereDutch/Belgian customers order below:

Prijs: € 24.95
Bestel aantal:
Bij Alzheimer op schoot


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Bère Miesen
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.