Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Verstandelijke beperking/gehandicaptenzorg - Algemeen
Couscous en kniekousen
met illustraties van Isabel Geeraerts
Martine F. Delfos
ISBN: 9789085605690
28 pagina's
Gebonden
1ste druk, 2010
Prijs: € 14.90

Bestel aantal:

 

Mama Medina is lief en ze kan heerlijk couscous maken. Maar Mama Medina kan geen klok kijken. En ze kan ook niet goed lezen. En ze kan ook niet rekenen. Als ze samen een cadeautje gaan kopen dan weet Mama Medina niet hoe ze moet betalen. Dan moet Diana haar helpen. Dan zegt mama tegen de kassajuffrouw: ‘Ik ben niet gewend met die euro’s.’ Eerst dacht Diana dat het waar was, maar ze kan ook niet de optelsommen maken die Diana op school krijgt. Heel makkelijke sommen.
Diana woont in een pleeggezin omdat Mama Medina, haar buikmama, niet goed voor haar kan zorgen. Het liefst zou ze een gewone mama hebben, maar ze vindt Mama Medina wel heel erg lief.

Couscous en kniekousen is een therapeutisch kinderboek. Het verhaal is bedoeld om kinderen te helpen die opgroeien met een ouder die verstandelijk beperkt is. Maar ook om de mensen om het kind heen te helpen het kind te begrijpen.

Een ouder met een verstandelijke beperking is voor kinderen vaak onbegrijpelijk en soms heel pijnlijk. Ouders en kinderen schamen zich hier soms voor. Dat is niet terecht, het komt door wat de maatschappij allemaal van ons verwacht. Sommige mensen kunnen daar niet aan voldoen. Het is aan de maatschappij om daar rekening mee te houden en aan de mensen zelf om er goed mee om te leren gaan.

Couscous en kniekousen is een voorleesverhaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar. Martine Delfos is psycholoog en schrijver. Zij schrijft onder andere therapeutische verhalen voor kinderen.

Recensie NBD Biblion

Prijs: € 14.90
Bestel aantal:
Couscous en kniekousen


E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Martine F. Delfos
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.