Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Orthopedagogiek
Orthopedagogiek
Antwoorden op vraagstellingen
Pinie Smits    Maarten van Veen    Margot Heteren van
ISBN: 9789066653085
144 pagina's
10e druk, 2015
Prijs: € 19.00

Bestel aantal:

 

In het opvoedingsproces sluiten doorgaans de ontwikkeling van het kind en de opvoeding op elkaar aan. Maar soms is dat niet het geval. Het opvoedingsproces wringt dan of zit vast. In Orthopedagogiek - Antwoorden op vraagstellingen wordt een weg gewezen om de vraagstelling op te sporen en worden bouwstenen voor de hulpverlening aangedragen. Het Vraagstelling Ordenend Systeem (V.O.S.) wordt daartoe gepresenteerd. Het gedrag van het kind en de manier waarop de opvoeder opvoedt worden daarbij geanalyseerd in hun betekenis voor het opvoedingsproces. Beoogd wordt het opvoedingsproces zo te doen verlopen dat het de beste kansen biedt voor de ontwikkeling van het kind. De uitkomst van het zoekproces - met behulp van V.O.S. - wordt vastgelegd in een behandelingsplan.
De manier waarop het V.O.S. een functie vervult voor de indicatiestelling en voor de zorgprogrammering komt daarna aan de orde.

De auteurs hebben binnen de jeugdhulpverlening en de gehandicaptenzorg ervaring met orthopedagogische diagnostiek en behandeling, waardoor de aansluiting met het orthopedagogisch handelen in de praktijk is gewaarborgd. In theoretisch opzicht bouwen de auteurs voort op het werk van J.W.F. Kok en P.W.H.M. van Oeffelt.

Prijs: € 19.00
Bestel aantal:
Orthopedagogiek


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Pinie Smits
Maarten van Veen
Margot Heteren van
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.