Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Ouderen (zorg) - Alzheimer en Dementie
Mijn partner wordt dement
Een praktische gids voor de verzorgende familie
Sabya van Elswijk
ISBN: 9789088503160
120 pagina's
1ste druk, 2012
Prijs: € 8.90

Bestel aantal:

Digitaal verkrijgbaar in:


 

Koop Mijn partner wordt dement ook als e-boek in iTunes of Kobo

Nederland telt 250.000 mensen met dementie, waarvan er 190.000 thuis wonen. Er zijn 1,5 miljoen mensen die dagelijks zorgen voor hun dementerende partner, ouder of familielid. Zij worden regelmatig geconfronteerd met de vraag: wat kan ik doen?

Omdat we allemaal ouder worden, neemt het aantal dementiepatiënten toe. Voor de patiënt is dement worden een angstig gevoel. Hij verliest de grip op zijn eigen gedachten en omgeving. Als familie of vriend voelt u zich vaak machteloos. Alles lijkt te veranderen, zonder dat u er vat op heeft. En met een steeds meer terugtredende overheid ligt de zorg almaar meer bij de familie.

Mijn partner wordt dement is een praktische gids die familie helpt om de dementerende mens thuis te verzorgen. Het biedt informatie over het dementieproces en wat er nog gaat gebeuren, praktische tips om uw leven samen met uw partner makkelijker te maken en oefeningen om u te helpen om te gaan met uw partner.

Helder wordt ook op welk moment de patiënt beter naar een verzorgingsof verpleeghuis kan gaan. Een lastig moment voor de familie, omdat er altijd, zelfs tegen beter weten in, hoop blijft op verbetering. Sabya van Elswijk legt uit aan welke eisen een verzorgings- en verpleeghuis dient te voldoen, zodat u in staat bent een passend verblijf te zoeken.

Reviews
Een boek als Mijn partner wordt dement kan veel betekenen. De ondertitel Praktische gids voor de verzorgende familie dekt de lading. De auteur deelde hoofdstukken zoals ”Hoe komen we de dag door” en ”Anders communiceren” op in bondige paragrafen. De bijhorende tussenkopjes vergemakkelijken het terugzoeken. Kenmerken, tips en oefeningen zijn puntsgewijs weergegeven. Van Elswijk hamert erop in gesprek te blijven en de ander altijd als volwassene te bejegenen. Ze adviseert elke hulp aan te nemen. „Hulp vragen is geen aanstellerij.”
Boekbespreking door Gert de Looze in het Reformatorisch Dagblad.

Volg Sabya van Elswijk op twitter @careinspiration

ISBN boek: 9789088503160
ISBN e-book: 9789088503672

Prijs: € 8.90
Bestel aantal:
Mijn partner wordt dement


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Klik hier om het boek in te zien (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Sabya van Elswijk
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.