Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Kinderopvang - Algemeen
Pedagogisch actief! KDV
Pedagogische acties en activiteiten voor het kinderdagverblijf
Cor Schuurman
ISBN: 9789088503917
128 pagina's
1e druk 2013
Prijs: € 18.50

Bestel aantal:

 

In Pedagogisch Actief staan voor de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf concrete pedagogische acties beschreven. Elke kinderopvangorganisatie heeft een pedagogisch beleid waarin de pedagogische visies en uitgangspunten zijn beschreven. In Pedagogisch actief is te lezen hoe een beleid concreet wordt: wat doe je, en hoe doe je het? Ook zijn er beschrijvingen van activiteiten opgenomen die passen bij de belangrijkste competenties die kinderen ontwikkelen tijdens hun verblijf.

Met deze kwaliteitsbevorderende methode wordt bereikt dat alle pedagogisch medewerkers de kinderen en hun ouders op dezelfde manier benaderen. Pedagogisch actief gaat in deze uitgave uit van senior pedagogisch medewerkers die de pedagogisch medewerkers op locatie ondersteunen. Dat maakt dit werkboek in de eerste plaats interessant voor de (senior) pedagogisch medewerkers en hun locatiemanagers en het geeft tegelijkertijd pedagogisch medewerkers in opleiding een concreet beeld van de werkzaamheden op het kinderdagverblijf.

Dit werkboek is onderdeel van de methode 'Pedagogisch Actief'. In deze methode staan de onderdelen beschreven, die bijdragen aan het versterken van het pedagogisch klimaat en hoe je dit kunt implementeren.
Naast de boeken is er een ondersteunende website: Pedagogisch Actief met verdiepingsinformatie. Daar staan formulieren, checklisten, tips en ander advies om aan de slag te gaan met de methode.

Recensies:

Management Kinderopvang - nr 11, oktober 2013

In dezelfde serie is ook verschenen:

Pedagogisch actief! BSO
Pedagogische acties en activiteiten voor de BSO


Handleiding Pedagogisch actief!
Naar een sterker pedagogisch klimaat

Pedagogisch actief! KDV
Pedagogische acties en activiteiten voor de KDV (Voordeelbundel van 25)

Prijs: € 18.50
Bestel aantal:
Pedagogisch actief! KDV


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Cor Schuurman
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslagCopyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.