Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Jeugdzorg en jeugdbeleid
Even stilstaan
Beroepsethiek in de jeugdzorg
Mariëtte van den Hoven    Jos Kole
ISBN: 9789088505058
136 pagina's
Prijs: € 19.90

Bestel aantal:

 

Kies ik voor de ouder of voor het kind? Of is dat een oneigenlijk dilemma? Moet ik aansturen op uithuisplaatsing of toch nog niet? Hoe informeer ik een collega goed over een gezin zonder hun vertrouwen te verliezen? Wat is hier in het belang van het kind?

Wie in de jeugdzorg werkt, ontkomt niet aan dit soort vragen. Ze hebben allemaal met beroepsethiek te maken: Wat moet ik doen om goed te doen? Welke houding neem ik daarbij aan? Hoe denkt mijn beroepsgroep erover? Het beantwoorden van complexe ethische vragen vergt tijd en reflectie, maar werkdruk en handelingsverlegenheid zitten geregeld in de weg. Dit boek nodigt uit om toch even stil te staan, om wél tijd te nemen voor ethische reflectie en zo het bewustzijn te versterken van de waarden en normen die gidsend zijn in de jeugdzorg.

Uiteenlopende thema’s komen aan bod: van ketensamenwerking tot kindermishandeling, van beroepscodes tot ‘belang van het kind’ en van beroepsgeheim tot handelingsverlegenheid. De thema's worden besproken in de vorm van interviews, casusanalyses en concrete handreikingen zodat collega’s met elkaar over ethische kwesties in gesprek kunnen raken.

Dit boek is samengesteld door Mariëtte van den Hoven, universitair docent bij het Ethiek Instituut (Universiteit Utrecht), en Jos Kole, docent beroepsethiek bij het Radboudumc (Nijmegen), in samenwerking met de beroepsverenigingen NIP, NVO en NVMW.Prijs: € 19.90
Bestel aantal:
Even stilstaan


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Mariëtte van den Hoven
Jos Kole
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.