Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Justitieel, Criminologie en Juridische uitgaven - Kinderrechten
Het belang van het kind in het vreemdelingenrecht; pedagogisch geduid en gewogen
The best interests of the child in migration law: significance and implications in terms of child development and child rearing

TWEETALIGE UITGAVE

Margrite Kalverboer
ISBN: 9789088505294
72 pagina's
Prijs: € 12.90

Bestel aantal:

 

Gevluchte kinderen krijgen in de media steeds meer aandacht, meestal vanwege het gevoerde beleid. Deze aandacht blijft achter in wetenschappelijk onderzoek. Margrite Kalverboer geeft een overzicht van beschikbare wetenschappelijke literatuur over de mentale gezondheid van naar hoge inkomenslanden gevluchte kinderen.
Ze illustreert haar verhaal aan de hand van een zaak van een meisje en haar moeder die door hun advocaat is aangemeld bij het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht van de Rijksuniversiteit Groningen.
Margrite Kalverboer sluit af met een overzicht van het interdisciplinair orthopedagogisch, antropologisch, juridische wetenschappelijk onderzoek dat het Onderzoeks- en Expertisecentrum de komende jaren wil uitvoeren. Dat moet leiden tot praktijkgerichte theorievorming en kennis, die bijdraagt aan de ontwikkeling en vormgeving van een nationaal en Europees vreemdelingenbeleid waarin kinderen werkelijk gezien en gehoord worden en hun belangen eerste overweging zijn.

Rede verkort uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar ‘Kind, (Ortho)pedagogiek en Vreemdelingenrecht’ vanwege de Stichting Nidos, Jeugdbescherming voor Vluchtelingen, op het domein van de Orthopedagogiek aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen op dinsdag 17 september 2013.

Prijs: € 12.90
Bestel aantal:
Het belang van het kind in het vreemdelingenrecht; pedagogisch geduid en gewogen


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Margrite Kalverboer
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.