Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Zorg en Onderwijs - Onderwijs algemeen
Competentiegericht werken met gezinnen * CANCELLED*
Marianne Haspels
ISBN: 9789088505485
Prijs: € 29.50

Bestel aantal:

 

De afgelopen jaren is er steeds meer druk komen te staan op gezinnen. Voldoen aan de verwachtingen van de samenleving, de buurt, de werkgever, de school en voldoen aan de verwachtingen van je kinderen, die geconfronteerd worden met alle luxe welke onze samenleving biedt.
Hoe zorg je voor een veilige leefomgeving en voed je je kinderen op tot zelfstandige volwassenen in deze samenleving. Een enorme uitdaging waar ouders voor staan.

Sommige ouders maken zich zorgen over hun kinderen en ervaren stress in het opvoeden van hun kinderen. Soms zijn het omstanders die zich zorgen maken over de ontwikkeling van kinderen in gezinnen. De vraag is hoe kunnen we gezinnen effectief ondersteunen met een zo licht mogelijke en kortdurende interventie.

Met dit boek reiken we professionals handvatten aan om samen met ouders perspectieven voor het gezin te formuleren, wat willen zij bereiken en waar liggen hun kansen en mogelijkheden. Vervolgens gaan we samen met de ouders op pad en doorlopen we een traject op maat, waarin de ouders langzaam maar zeker weer voelen dat ze regie krijgen over hun eigen leven en over de opvoeding van hun kinderen.

Werkzame elementen zijn het creƫren van perspectief, het versterken van de eigen kracht van ouders en kinderen, het oefenen van vaardigheden en het activeren van het eigen netwerk van de ouders en kinderen.

Marianne Haspels is Gezondheidszorgpsycholoog en werkzaam bij PI Research.

Prijs: € 29.50
Bestel aantal:

E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Marianne Haspels

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.