Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Sociaal werk, Maatschappelijk werk en Welzijn - Algemeen
Werken met hoofd, hart en handen
Kracht van de sociale professional
Marco Brok    Eveline Vollbracht
ISBN: 9789088506253
168 pagina's
1ste druk, 2016
Prijs: € 23.50

Bestel aantal:

 

Sociale professionals staan in de belangstelling. In het sociale domein nemen zij een centrale positie in. Dat is geen eenvoudige plek. Het zijn roerige tijden en de samenleving vraagt veel van ze: flexibiliteit, betrokkenheid, beoordelingsvermogen en creatieve oplossingen. En bovenal effectiviteit.

Wie zijn die sociale professionals die dit moeilijke maar boeiende werk doen? Welke waarden, drijfveren en passies nemen zij mee in hun dagelijkse werk? Wat motiveert hen? Hoe kunnen ze zich staande houden en aantonen dat wat zij doen, werkt? Dit boek helpt de sociale professional inzicht te krijgen in zijn eigen handelen en motivatie. Kort gezegd op professionele wijze met hoofd, hart en handen (cognitie, emotie en gedrag).

Aan de hand van verhalen, anekdotes en gesprekken creƫren de auteurs een veelkleurig beeld van de sociale professional en hun werkpraktijk. Het boek houdt hen een spiegel voor en biedt een boeiend inkijkje in hun werk. Op basis van literatuur wordt aangetoond waarom zijn werkwijze resultaat heeft en een goede keuze is. Handig om als sociale professional ook te kunnen uitleggen dat je werkwijze -motivatie, inleven, meeleven, humor, reddende engel- een effectieve bijdrage levert.

Dit boek is geschreven voor hulpverleners, leidinggevenden en opleiders in het hele brede sociaal domein: van groepswerk, sociotherapie, maatschappelijk werk, pedagogisch werk, reclassering, sociale verpleging tot jeugdzorg.
Eveline Vollbracht is maatschappelijk werker in de revalidatiezorg en specialist op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Marco Brok is sociaal werker en werkte in de ouderenzorg, de psychiatrie en het reclasseringswerk.

Prijs: € 23.50
Bestel aantal:
Werken met hoofd, hart en handen


Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Marco Brok
Eveline Vollbracht
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.