Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Zorg en Onderwijs - Onderwijs algemeen
Aan de slag met positieve psychologie
meer veerkracht en zelfvertrouwen
voor leerlingen van 10 tot 15 jaar

Ilona Boniwell    Lucy Ryan
ISBN: 9789088506659
248 pagina's
1ste druk, 2016
Prijs: € 39.90

Bestel aantal:

 

Hoe ontwikkel je vaardigheden bij pubers en prepubers die kunnen zorgen voor een gevoel van welbevinden en het vergroten van veerkracht? De 34 lessen in welbevinden uit dit boek bieden leerkrachten een stevig en flexibel instrument om leerlingen te inspireren. Aan de slag met positieve psychologie is opgedeeld in zes hoofdstukken van ieder vijf tot zes lessen rond een thema waaruit de leerkracht naar keuze een programma kan samenstellen. Iedere les heeft een opbouw van zestig minuten, aanwijzingen voor de uitvoering, hand-outs voor studenten die gedownload kunnen worden en referenties en gerelateerde bronnen.

Ilona Boniwell en Lucy Ryan zijn erin geslaagd om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar een eigentijds en modern lesprogramma. De activiteiten in dit programma sluiten aan bij de leefwereld van jongeren: in lessen worden YouTube video’s gebruikt of door leerlingen zelf ingebracht naast afspeellijsten met hun favoriete muziek. Coöperatief leren, een onderbouwde en effectieve didactische aanpak, is onderdeel van alle lessen.

Ernst Bohlmeijer, Hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering Universiteit Twente, zegt in zijn inleiding: ‘De lessen in dit boek kunnen jongeren helpen om richting te bepalen en vertrouwen te ontwikkelen in de eigen mogelijkheden in een leefomgeving die steeds turbulenter en ongewisser wordt en waarin zij steeds zelfstandiger hun weg moeten vinden.’

Klik hier om de bijhorende hand-outs te downloaden.

Klik hier om de literatuurlijst te downloaden.

Luister hier naar wat Dr. Ilona Boniwell in haar TEDx talk vertelt over geluk en veerkracht.Prijs: € 39.90
Bestel aantal:
Aan de slag met positieve psychologie


Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Ilona Boniwell
Lucy Ryan
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.