Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Maatschappelijke Ontwikkeling - Algemeen
Handboek weerbaarheid: van theorie naar toepassing
Berendineke Steenbergen    Rob Boonman    Arnold de Leeuw
ISBN: 9789088506871
192 pagina's
1ste druk, 2016
Prijs: € 38.95

Bestel aantal:

 

Weerbaar zijn betekent dat iemand kan opkomen voor zijn eigen wensen, grenzen en behoeften en daarbij rekening houdt met de wensen en grenzen van een ander. Weerbaar gedrag is dus gedrag waarin je voor jezelf opkomt met respect voor jezelf én voor de ander.

Het Handboek weerbaarheid is dé leidraad voor iedere weerbaarheidstrainer, ervaren en onervaren. Het boek biedt een theoretische onderbouwing van de methodiek van psychofysieke weerbaarheid en een praktijkgedeelte. Weerbaarheidsthema’s als pesten, huiselijk geweld, agressieregulatie en loverboys zijn uitgebreid beschreven. De aandachtspunten voor praktisch iedere doelgroep zijn helder uiteengezet en de beschrijving van opzet en uitvoering van diverse vormen van weerbaarheidstraining zijn praktisch geformuleerd. Met de voorbeeldwerkvormen die dit handboek afsluiten kan iedere professional direct aan de slag.

Behalve een naslagwerk is deze uitgave ook een studieboek; voorafgaand aan ieder hoofdstuk zijn de leerdoelen van dat betreffende hoofdstuk beschreven, het bevat verwerkingsopdrachten en een aantal praktijkvoorbeelden.

De auteurs van dit handboek zijn allen zeer ervaren opleiders van weerbaarheidstrainers.

Prijs: € 38.95
Bestel aantal:
Handboek weerbaarheid: van theorie naar toepassing


Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Berendineke Steenbergen
Rob Boonman
Arnold de Leeuw
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.