Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Psychologie - Algemeen
Mindfulness met kinderen en jongeren
In de klas of op de groep
Christopher Willard    Amy Saltzman
ISBN: 9789088507120
400 pagina's
Prijs: € 49.90

Bestel aantal:

 

Mindfulness is bewust aandacht geven, het tegenovergestelde van handelen op de automatische piloot. Door bewust aandacht te geven ontstaat ruimte voor inzicht en vanuit inzicht ontstaat ruimte voor het maken van keuzes. Door kennis te maken met de beschreven technieken en strategieën krijgen opgroeiende kinderen en jongeren handvatten aangereikt om beter om te kunnen gaan met tegenslag, leer- of gedragsproblemen en depressieve gevoelens.

De bijdragen in deze bundel gaan in op hoe je mindfulnesstechnieken kunt onderwijzen en overbrengen rekening houdend met de ontwikkelingsfasen van kinderen en combineren mindfulness met disciplines als dans, muziek, schrijven, kunst en sport. Deze hoofdstukken bieden een schat aan creatieve ideeën om mindfulness op speelse, krachtige en leeftijdsgeschikte manieren in te zetten. Jongeren motiveren die niet in je les willen zitten is een uitdaging. Hoe kun je ze aanmoedigen om mindfulness een kans te geven? Hoe betrek je ouders bij mindfulnesstrainingen? Ook hiervoor zijn strategieën opgenomen.

Mindfulness met kinderen en jongeren is een rijk boek vol activiteiten, casussen, toepassingen, hindernissen en valkuilen voor in de klas, bij sport en spel en creatieve bezigheden voor professionele opvoeders, activiteitenbegeleiders, gz-psychologen, kindertherapeuten en leerkrachten.

Bekijk hieronder Christopher Willard's TEDx over mindfulness en stress bij kinderen.Prijs: € 49.90
Bestel aantal:
Mindfulness met kinderen en jongeren


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Christopher Willard
Amy Saltzman
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.