Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Hechting(-stoornissen)
Werkboek Hechtingsgerichte Gezinstherapie
Vertaling door Ineke Kuiper
Daniel A. Hughes
ISBN: 9789088507496
Verschijnt begin 2018
Prijs: € 47.50

Bestel aantal:

 

In Hechtingsgerichte gezinstherapie - werken aan de basis beschreef Dan Hughes het inzetten van hechtingstherapie bij gezinnen. Daarmee verwierf de hechtingstheorie zich een plekje binnen het gebied van de gezinstherapie. In dit begeleidende werkboek gaat hij verder dan de basisprincipes met als doel de lezers een groot aantal interventies te kunnen bieden. In dit boek biedt Hughes dan ook niet alleen training, maar ook kernvaardigheden en behandeltechnieken waarmee het model voor hechtingsgerichte gezinstherapie effectief binnen de klinische praktijk kan worden toegepast.

Hughes schetst een beeld van de sleuteltechnieken die faciliterend werken op het van moment tot moment ontstaan van een spontane verbinding tussen ouder en kind. Daartoe behoren ook het opnemen van een emotionele-beschouwende dialoog, het bereiken van SANE (speelsheid, acceptatie, nieuwsgierigheid en empathie), het aan ouders aanleren hoe ze een hechttingsperspectief kunnen ontwikkelen, het ontwikkelen van een geleidelijk maar effectief behandelprogramma, en nog veel meer. Met behulp van vele casusvoorbeelden, werkbladen en vraag-en-antwoord-scenario's worden de diverse klinische strategieƫn getoond, wat de therapeut verschillende benaderingen biedt waarmee kan worden gereageerd op de problemen die tijdens de therapie kunnen ontstaan.
Door het creƫren van een veilige psychologische ruimte biedt hij gezinnen de kans de breuken die in de hechting zijn ontstaan te repareren, wat de basis legt voor een gezondere toekomst, en daarmee toont hij de kracht van hechtingsgerichte gezinstherapie aan.

DANIEL A. HUGHES, Ph.D., heeft zich gedurende 25 jaar gespecialiseerd in dyadische ontwikkelingspsychotherapie. Zowel nationaal als internationaal geeft hij als consultant en trainer workshops over hechtingstherapie en trauma's in de kindertijd.

Prijs: € 47.50
Bestel aantal:

Meer over deze auteur(s):
Daniel A. Hughes

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.