Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Pedagogiek
Het recht van het kind op respect
Korczakiana deel 2
Janusz Korczak
ISBN: 978-90-6665-394-8
240 pagina's
Eerste druk 2007
Prijs: € 24.75

Bestel aantal:

 

Janusz Korczak (1878-1942) geldt als een van de grootste pedagogen van de twintigste eeuw. Deze bundel bevat 25 pedagogische opstellen van hem, gepubliceerd tussen 1898-1938. Ze laten zien dat hij een bijzondere opvoeder en pedagoog was. Ook voor onze eigentijdse opvoedingstheorie en -praktijk is hij onmisbaar, alleen al omdat we van hem kunnen leren dat we ‘het gevoel van een kind kunnen geselen, zoals men vroeger het lichaam geselde’.

De bundel wordt ingeleid door René Görtzen met een opstel over Korczaks nadruk op de observatie, het belang van de kinderrechtbank, zijn vertrouwen in en respect voor kinderen en de bijna onpedagogische manier waarop hij met kinderen omging.
In de epiloog wordt het werk van Korczak vergeleken met dat van Maria Montessori. Hieraan verbindt Görtzen de conclusie dat beide grote pedagogen met name anders dachten over de natuur van het kind, zijn vrijheid en de betekenis van zijn toekomst.

'Het lezen van dit boek (...) is een overweldigende ervaring! Van harte aanbevolen, voor 'oude' en 'nieuwe' lezers van Korczak' - Joop Berding

Prijs: € 24.75
Bestel aantal:
Het recht van het kind op respect


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Janusz Korczak
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.