Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Psychologie - Algemeen
Psychologie voor het dagelijks leven
Alfred Adlers Individualpsychologie
Jaap Bij de Vaate
ISBN: 9789066656079
160 pagina's
1e druk, 2004
Prijs: € 19.50

Bestel aantal:

 

Alfred Adler (1856-1937) wordt met Freud en Jung gerekend tot de grondleggers van de moderne psychiatrie. De psychologie die Adler gedurende de eerste decennia van de vorige eeuw ontvouwde is bijzonder belangwekkend. Zijn psychologie is één en al praktische mensenkennis.

Volledig ingeburgerde begrippen als gemeenschapsgevoel, minderwaardigheidscomplex, meerderwaardigheidscomplex, streven naar macht, levensplan en neurotisch karakter zijn van hem afkomstig. Momenteel is de psychologie van Adler een parel die onder het zand verborgen ligt. Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat er in het Nederlands taalgebied een boek over Adler is verschenen. De auteur heeft de moeite genomen de parel op te graven en is er in geslaagd de psychologie van Adler op heldere wijze weer te geven.

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in praktische psychologie, en is zeer geschikt voor hbo- en mbo-opleidingen voor zorg, onderwijs en personeelswerk.

Dr. J. Bij de Vaate (1952) is Inspecteur voor de Gezondheidszorg in Zuid-Holland en Zeeland. Hij schreef dit boek in het kader van een nevenfunctie als docent psychopathologie aan een Pedagogische Academie.

Prijs: € 19.50
Bestel aantal:
Psychologie voor het dagelijks leven


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Jaap Bij de Vaate
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.