Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Kinderopvang - Pedagogiek
Koester het kind in jezelf
Werken met kinderen volgens Alice Miller en Eric Berne
Theo van der Heijden    Hans Rutgers
ISBN: 9789066651432
96 pagina's
6e druk
Prijs: € 13.30

Bestel aantal:

 

In het contact met kinderen wordt je als volwassene nogal eens geconfronteerd met gevoelens en reacties in jezelf die opgeroepen worden door gedrag van kinderen. Bij nader onderzoek blijken dat vaak gevoelens te zijn die te maken hebben met wat jezelf, als kind, aan positiefs en negatiefs hebt meegemaakt.
Je kunt het kind dat je (mee) opvoedt slechts respecteren als je allereerst ook het kind in jezelf respecteert, kent en begrijpt. Vandaar de titel van dit boek: Koester het kind in jezelf.

Koester het kind in jezelf is een handleiding voor werkers in de kinderopvang die beseffen dat je kinderen pas respectvol kunt opvoeden als je liefdevol leiding geeft aan het kind in jezelf. Met behulp van de voor de praktijk bewerkte inzichten van Alice Miller en Eric Berne wordt een leidraad aangeboden bij de vergroting van de zelfkennis van de beroepskracht. Het werk van Berne en Miller is verwerkt tot een methodiek die behulpzaam is bij stimuleren van kinderen bij het bereiken van hun eigen aspiraties.
Door de heldere opbouw van de uitgave en de vele voorbeelden is het boek tevens geschikt voor een ieder die zich wil verdiepen in de belevingswereld van het kind.


Prijs: € 13.30
Bestel aantal:
Koester het kind in jezelf


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Theo van der Heijden
Hans Rutgers
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.