Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Trudy Dankers

Trudy Dankers is sinds 1995 werkzaam als docent bij het Instituut Social Work, afdeling Sociaal Pedagodische Hulpverlening. Daarnaast is zij sinds de start in 2002 als onderzoeker werkzaam bij het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning.

Na haar opleidingen MO-A en MO-B-Orthopedagogiek is zij vrijwel haar gehele loopbaan in het onderwijs werkzaam geweest; zowel in het mbo (kleuterleidstersopleiding) als het hbo (PABO en SPH). Tussendoor is zij er vijf jaar uit geweest, waarin zij een universitaire studie ‘Beleid en Management in de gezondheidszorg’ heeft afgerond. Ook is zij in die periode enige tijd als beleidsmedewerker verbonden geweest aan een woonzorgcentrum in Den Haag. De laatste jaren heeft zij als docent veel studenten begeleid bij hun afstudeeronderdelen: het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van een artikel.

Zowel binnen haar studies als binnen het lectoraat ging haar interesse altijd speciaal uit naar het doen van onderzoek, met als doel de praktijk binnen het werkveld te verbeteren en het onderwijs te innoveren. Intussen heeft zij een bijdrage kunnen leveren aan een aantal interessante onderzoeken en thema’s, zoals arbeidsparticipatie van mensen met verstandelijke en psychiatrische beperkingen en het opzetten van ‘buurtzorgprojecten’ voor en door buurtbewoners. Hieruit is tevens een aantal publicaties voortgekomen.

Titels

Schakels in de buurt (2010)
Op weg naar nieuwe vormen van zorg en welzijn in de wijk

 

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.