Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Charlotte Doornhein

Charlotte Doornhein (1972) is geboren in Bunnik en groeide op in het plaatsje Groot-Ammers aan de rivier de Lek in Nederland. Als kind was ze altijd bezig met paardrijden of zat ze met haar neus in de boeken. In het nabijgelegen stadje Schoonhoven ging ze naar de middelbare school. Na haar studie organisatiepsychologie (1996) werkte ze bij adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Sinds 2002 is Charlotte werkzaam als professioneel schrijfster.

Ze schrijft kinderboeken, korte verhalen en gedichten.
‘Bij mij draait het om het plezier dat ik aan het schrijven beleef en de energie die ik eruit haal,’ zegt ze. ‘In mijn werk komen - direct of indirect - verschillende boodschappen naar voren, zoals vrijheid, het belang van plezier hebben, achter je eigen keuzes blijven staan en je eigen weg bewandelen.’

Charlotte Doornhein woont sinds najaar 2006 op Curaçao met haar man Olaf, kinderen Imre en Jurn en haar honden. Zij maakt het eiland onveilig met haar ludieke acties. Zo kunnen kinderen lekker griezelen als zij de beruchte en overheerlijke kasteelgrachtwatersoep klaarmaken uit het boek Hein Stekel en Posko. In de kinderboekenweek houdt Charlotte geheime workshops in landhuis Brakkeput Mei Mei en leert ze kinderen geheime liedjes, de bananendans of gaan ze op zoek naar verborgen schatten.

Charlotte is de bedenker van het jaarlijks terugkerend festival de Literaire Tippelzone (voor volwassenen) en de Literaire Trippelzone (voor kinderen) op Curaçao.
Charlotte is redactielid van Cpost (www.cpost.nl): het kleurrijke online magazine voor de Curaçaoliefhebber.
En samen met Glenda Poeder geeft ze op het eiland workshops zelfverdediging voor vrouwen.

Titels:

 • Hein Stekel en László (uitgeverij SWP), 2005
 • Hein Stekel en Posko (uitgeverij SWP), 2007
 • László vermist (uitgeverij SWP), 2008
 • Imre bouwt mee (uitgeverij Kwintessens en uitgeverij Callenbach), 2008
 • Shervison vindt een schat (uitgeverij Kwintessens), 2009
 • Shervison ta deskubrí un tesoro (stichting FPI: Papiamentu vertaling), 2010

 • Hein Stekel en László is uitgegeven met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en heeft een voorwoord van de oud-burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.

  Wil je dat schrijfster Charlotte Doornhein in de kinderboekenweek op klassenbezoek komt? Dat kan! Neem contact op met uitgeverij SWP. Charlotte heeft programma’s voor de basisschool en ook speciale programma’s voor middelbare scholieren. Thema’s voor 12+ zijn bijvoorbeeld drugsgebruik, andere culturen, integratie, kindertehuizen & anders zijn.
   

  Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
  Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.