Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Gerard Donkers

Na het gymnasium was Gerard Donkers enige tijd werkzaam als groepsleider in een tehuis voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten en in een tehuis voor moeilijk opvoedbare jongens. Daarna volgde hij de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en werkte enige jaren in de alternatieve jeugdhulpverlening.
Aan de universiteit van Nijmegen behaalde hij vervolgens zijn doctoraal Sociale Pedagogiek en Andragogiek, met als specialisatie Vormings-en Ontwikkelingswerk met volwassenen. Hij was ruim 21 jaar vrijwillig als adviseur en trainer actief in de KWJ-beweging van werkende en werkloze jongeren, later Jongerenbeweging, verbonden met de FNV genoemd.
Ongeveer dertig jaar was hij docent methodiek en agologie aan de AVANS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, afdeling Sociale Studies.
In 1999 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de methodiek van het Maatschappelijk Werk.

Momenteel is hij als kerndocent verbonden aan de postinitiële masteropleiding Sociale Interventie van het Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI) en aan enkele HBO-masteropleidingen Social Work. Daarnaast is hij werkzaam als freelance onderzoeker en auteur.

Titels

Zelfregie terug in het werk (2015)
Een inspirerend concept van professionaliteit en organisatieontwikkeling

 

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.