Wat is het verschil tussen een koffieklets organiseren en gezinnen zich écht thuis laten voelen in je organisatie? Waarom zou je inzetten op die vele kleine dagelijkse ontmoetingen tussen gezinnen? En hoe doe je dat nu?
Ontmoetingskansen creëren tussen diverse gezinnen is mogelijk, het is zelfs wenselijk, maar het gaat niet altijd vanzelf. Hoe dat komt, leggen we uit in dit boek. De metafoor van de koffie illustreert hoe ’eenvoudig complex’ inzetten op ontmoeting is. Een expert in koffie schenken, ben je namelijk niet zomaar. De koffie symboliseert de aandacht voor het sociale, het letterlijk en figuurlijk openhouden van de ruimte. Naast een helder referentiekader, biedt dit inspiratieboek zeer concrete wegen om het kleine ontmoeten in je eigen organisatie een plaats te geven. Op de bijhorende website vind je een breed arsenaal aan materialen om het eigen denken, zeggen en doen onder de loep te nemen.
"Zoals overal waar mensen samenkomen, zijn er onderlinge verschillen en soms ook maatschappelijke ongelijkheid. Dat maakt het weleens moeilijk om tot wederzijdse verbondenheid te komen. Dit boek, wat tevens gezien zou kunnen worden als een onderzoeksverslag, laat zien dat het ook anders kan zijn wanneer er een goed beleid op wordt gezet. (...) Een prachtig en functioneel handboek, voorzien van theorie, onderzoeksgegevens en tips voor de praktijk, voor organisaties waar men overtuigd is van het gegeven dat in de ontmoeting met een ander er ook steeds een stukje van jezelf ontdekt wordt!"
- Uit De Wereld van het Jonge Kind 9 (2018): Ontmoeten is simpel