Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en – BAM! – ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hen een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat.
Duidelijke stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven helpen kinderen zich nieuwe vaardigheden aan te leren die samenhangen met het verminderen van hun probleem.
Wat kun je doen als je te snel boos bent verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders.
Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.
In dezelfde serie zijn de volgende help-oefenboeken verschenen:
Wat kun je doen als je te veel piekert
Wat kun je doen als je niet durft te gaan slapen
Wat kun je doen als je gedachten vastlopen
Wat kun je doen als je te vaak moppert
Wat kun je doen als je gewoontes wilt afleren
"Het boek is logisch en overzichtelijk opgebouwd. Na een inleiding wordt een grappig geheimpje over boosheid onthuld. De kern van het boek bestaat uit vier methodes om de boosheid te laten uitdoven: neem een pauze; heb koele gedachten; laat boosheid er veilig uit en los het probleem op. Ten slotte wordt uitgelegd hoe geweldig het zal voelen als je in de toekomst je boosheid achter je laat. Door vragen en opdrachten worden kinderen er direct bij betrokken."
- Uit een recensie van NBD Biblion (november 2019)