Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Psychologie - Algemeen
Kijk op karakter
Over de samenhang tussen persoonlijkheid en gedrag
Willem Koops    Maria Splinter
ISBN: 978-90-6665-937-7
128 pagina's
Prijs: € 16.90

Bestel aantal:

 

Wie ben ik? Met de groeiende behoefte aan zelfkennis neemt de belangstelling voor psychologie en persoonlijkheid een hoge vlucht. Persoonlijkheidstests, assessments en enneagrammen zijn populairder dan ooit, maar hoe betrouwbaar zijn deze methoden? En wat zeggen deze tests precies over onze persoonlijkheid? Welke persoonlijkheidsonderzoeken kunnen de toets van de wetenschap doorstaan?

In Kijk op karakter presenteren Utrechtse wetenschappers de nieuwste inzichten in de samenhang tussen persoonlijkheid en gedrag. Marcel van Aken, Jaap Denissen en Jens Asendorpf schrijven over langetermijnontwikkeling in persoonlijkheid, Willem Koops over de vraag of kinderen eigenlijk wel individuen zijn, Lorenz van Doornen over persoonlijkheid en gezondheid, Denise de Ridder, Catharine Evers en Marieke Adriaanse over individuele verschillen in (over)eten; Marcel van den Hout over persoonlijkheid en angst, Liesbeth Woertman over schoonheid en lelijkheid, en Rendel de Jong over persoonlijkheid, geluk en prestatie.

Deze bundel bevat de serie lezingen Kijk op karakter - blik op de wetenschap van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, die in samenhang met tentoonstelling Karakter te kijk in het Universiteitsmuseum Utrecht is geprogrammeerd.

Recensie Tijdschrift voor Psychiatrie nr 52, 2010

Prijs: € 16.90
Bestel aantal:
Kijk op karakter


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Willem Koops
Maria Splinter
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.