Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Kwaliteitsontwikkeling
Meten = weten?
Bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg
Maarten Faas
ISBN: 9789088500176
80 pagina's
1ste druk
Prijs: € 12.90

Bestel aantal:

 

Effectiviteit staat hoog op de agenda in de jeugdzorg. Maar hoe staat het nu met de relatie tussen wetenschap, praktijk en beleid in deze sector? Bestaat er zoiets als een wetenschappelijke basis voor de actuele praktijk- en beleidsontwikkelingen? En wat verstaan we eigenlijk precies onder effectiviteit? Wat houdt het begrip evidence based in?
Meten is weten is een gevleugelde uitdrukking rond onderzoek naar effectiviteit. Maar zo eenvoudig is dat niet. Meten is immers gegevens verzamelen maar gegevens alleen leveren nog geen informatie op. Voor weten is dus meer nodig dan enkel meten. Het gaat om evaluatie en onderzoek. Hoe bouw je evaluatie en onderzoek structureel op in een jeugdzorgorganisatie?

Maarten Faas, bestuurder van een organisatie voor jeugdzorg (Leo Stichting Groep) en van huis uit orthopedagoog, gaat in dit boek op deze vragen in. Deze publicatie levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verder bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg.Recensie Tijdschrift voor Welzijnswerk, december 2009, nr 304

Prijs: € 12.90
Bestel aantal:
Meten = weten?


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Maarten Faas
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.