Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Communicatie, Management en Organisatie - Einstein Management Reeks
Einstein en de kunst van... Coaching
Een gezonde driehoeksrelatie
Rik Bekking    Theo van Mulken
ISBN: 9789088500596
96 pagina's
1ste druk
Prijs: € 17.90

Bestel aantal:

 

Einstein
Door zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak staat de figuur van Albert Einstein model voor oprechte, diepgaande belangstelling en persoonlijke aandacht. Vanuit die grondhouding is Einstein voortdurend vragen aan het stellen. Hij vraagt en vraagt door en houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is ook kenmerkend voor een goede leidinggevende en voor een succesvolle coach. In dit boek nemen Rik Bekking en Theo van Mulken het perspectief van de coach als uitgangspunt. De coach vormt samen met de opdrachtgever en de coachee een gezonde driehoeksrelatie.

... en de kunst van…
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management. Een gebruikersboek dat uitnodigt mee op zoek te gaan naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om ‘meer’, krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

Coaching
In dit boek staat coaching van individuele professionals centraal. Prikkelende verhalen en herkenbare praktijkvoorbeelden dagen de lezer uit en zetten aan tot nadenken over het fenomeen coaching. De drie hoofdrolspelers die bij coaching betrokken zijn: de coachee, de opdrachtgever en de coach vormen de doelgroep voor dit boek. De thema’s die aan bod komen, worden steeds voor elk van de drie betrokkenen in het coachingsproces beschreven. Coachee, coach en opdrachtgever kunnen daar hun voordeel mee doen.
De Systeemtheorie en de Transactionele Analyse vormen het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching. Binnen die visie worden het leren van volwassenen en de juiste afstemming tussen coachee, opdrachtgever en coach uitgebreid besproken.

Recensie Kwaliteit in bedrijf oktober 2010
Recensie NBD Biblion

Als aanvulling op het boek is er de interactieve website: www.alberteinstein.nl

In dezelfde serie is verschenen
Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang
Over onderstromen in mens en organisatie

Einstein en de kunst van het zeilen
Een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende

Einstein en de kunst van managen zonder macht
Zeven alternatieven

Einstein en de kunst van conflictmanagement
Een zoektocht

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers

Prijs: € 17.90
Bestel aantal:
Einstein en de kunst van... Coaching


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Rik Bekking
Theo van Mulken
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.