Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Geestelijke Gezondheidszorg - hulpgidsen
Studeren met autisme
Hoe werkt dat?
Renske Castricum    Katja Stil
ISBN: 9789088501586
224 pagina's
Prijs: € 17.50

Bestel aantal:

 

De overgang van de middelbare school naar een nieuwe opleiding is een periode vol veranderingen. In deze hulpgids is alle informatie over (gaan) studeren verzameld, zodat je stap voor stap wordt meegenomen in alles wat geregeld moet worden.
Over alle onderwerpen waarmee je te maken krijgt als (aankomend) student vind je in deze gids praktische informatie en handige tips. Er zijn veel zaken waaraan je van tevoren moet denken, zoals je keuze voor een opleiding en school, maar ook hoe je studiefinanciering aanvraagt en begeleiding regelt. Daarnaast komen er verschillende onderwerpen aan bod die tijdens het studeren van belang zijn. Deze onderwerpen variƫren van het leren van een tentamen, het schrijven van een verslag en het zoeken van een stageplaats tot de introductieweek en de aanschaf van studieboeken. De tekst in het boek wordt afgewisseld met ervaringsverhalen van studenten met autisme.
Deze praktische hulpgids is in eerste instantie bedoeld voor (aankomend) studenten met autisme. Maar ook aan jongeren met bijvoorbeeld AD(H)D en NLD die (gaan) studeren kan deze gids veel overzicht en informatie bieden. Voor ouders en begeleiders is het een handige leiddraad in het begeleiden van de (aankomend) student.

Katja Stil en Renske Castricum zijn al jaren werkzaam met en voor jongeren met autisme en hebben veel ervaring met het begeleiden van (aankomend) studenten autisme. Eerder publiceerden zij Hoe werkt dat? Een praktische hulpgids voor zelfstandig wonen.

Artikel Rebup Haarlem 2010

Voor meer informatie over de serie Hoe werkt dat? kunt u kijken op www.hoewerktdat.com.

Van dezelfde auteurs is ook verschenen:
Hoe werkt dat?
Een praktische hulpgids bij zelfstandig wonen

Prijs: € 17.50
Bestel aantal:
Studeren met autisme


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Renske Castricum
Katja Stil
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.