Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Kinderopvang - Pedagogiek
Fijn je weer te zien
Stabiele groepen in kinderdagverblijven
wordt geleverd met 2 dvd's
NJi (Nederlands Jeugdinstituut)

Su'en Verweij-Kwok    Liesbeth Schreuder
ISBN: 978 90 8560 056 5
128 pagina's
Prijs: € 24.50

Bestel aantal:

 

Stabiele groepen zijn een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit in de kinderdagverblijven. In stabiele groepen krijgen kinderen de kans om vertrouwde relaties en vriendschappen te vormen. En ook het educatieve aspect van de kinderopvang komt in een stabiele groep veel beter tot zijn recht. Het creëren van stabiele groepen in kinderdagverblijven is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het parttimegebruik van kinderdagverblijven maakt het vormen van stabiele groepen lastig.

In dit boek worden twee modellen gepresenteerd om stabiliteit in de groep te bereiken. Het eerste model gaat uit van vaste deeltijdgroepen. Het tweede model van groeigroepen. De kinderen starten daar als baby’s samen in één groep en groeien samen op totdat ze als vierjarigen naar de basisschool gaan. Beide modellen houden rekening met de mogelijkheid van parttimegebruik en zijn uitvoerbaar binnen de landelijke kwaliteitsregels.

Dit boek is bestemd voor de locatiemanagers en directeuren van kinderdagverblijven. Om de discussie met ouders en teams over het belang van stabiele groepen te faciliteren, is een dvd over stabiele groepen en de dvd Stabiliteitsmeter toegevoegd. De auteurs Su’en Kwok en Liesbeth Schreuder zijn respectievelijk gezinspedagoog en ontwikkelingspsycholoog en werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut.

De laatste versie van De Stabiliteitsmeter kunt u ook hier downloaden.

Prijs: € 24.50
Bestel aantal:
Fijn je weer te zien


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Su'en Verweij-Kwok
Liesbeth Schreuder
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.