Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Sociaal werk, Maatschappelijk werk en Welzijn - Lokaal welzijn
Schakels in de buurt
Op weg naar nieuwe vormen van zorg en welzijn in de wijk

Jean Pierre Wilken    Trudy Dankers
ISBN: 9789088501630
144 pagina's
Prijs: € 20.95

Bestel aantal:

 

Professionals in zorg en welzijn hebben te maken met nieuwe vraagstukken rond de zorg en ondersteuning van mensen met ernstige psychische, sociale en lichamelijke beperkingen. Aan de ene kant gaat het om basale ondersteuning in de woonsituatie, aan de andere kant betreft het de bevordering van participatie van deze burgers in de samenleving.
Zorg en welzijn kunnen niet langer gescheiden van elkaar aangeboden worden. Het vereist een nieuwe geïntegreerde individuele én wijkgerichte aanpak. Welzijn en zorg worden ‘welzijnszorg’.

Deze ontwikkeling vraagt om professionals die zowel kunnen werken aan individuele ondersteuning als aan sociale samenhang en maatschappelijke participatie. In dit boek worden de resultaten gepresenteerd van een project waarin in drie wijken van Amersfoort twee jaar lang professionals uit zorg en welzijn geëxperimenteerd hebben met deze nieuwe benadering. Uit het onderzoek komt een nieuw type sociale professional naar voren. Een professional die weet te schakelen tussen mensen en organisaties. Een professional die goed op de hoogte is van wat er leeft in de wijk en die mensen, vraag en aanbod met elkaar weet te verbinden. Deze professional werkt niet solistisch, maar maakt deel uit van een wijkteam, zodat mensen met verschillende expertise elkaar kunnen aanvullen.

Prijs: € 20.95
Bestel aantal:
Schakels in de buurt


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Jean Pierre Wilken
Trudy Dankers
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.