Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Residentieel werk
Het Leerhuis
Residentiële jeugdzorg tussen leefgroep en fasehuis
(Horizon-reeks)

Mark Nijssen    Jan Janssens
ISBN: 978 90 8850 230 9
72 pagina's
Prijs: € 12.40

Bestel aantal:

 

Het Leerhuis: residentiële jeugdzorg tussen leefgroep en fasehuis beschrijft een bijzondere vorm van residentiële jeugdzorg: het Leerhuis. Deze vorm kenmerkt zich door hulpverleningsaspecten van een leefgroep en een fasehuis te combineren. Daarmee is de module geschikt voor jongeren vanaf vijftien tot en met achttien jaar die toe zijn aan een meer individuele manier van wonen en begeleiding, maar die nog onvoldoende bagage hebben om een fasetraining binnen het fasehuis te doorlopen. Daarnaast wordt er in het Leerhuis creatief gebruikgemaakt van stagiaires, waardoor iedereen leert in het Leerhuis.

Mark Nijssen en Jan Janssens bespreken in Het Leerhuis: residentiële jeugdzorg tussen leefgroep en fasehuis uitkomsten van praktijkgericht onderzoek naar de effectiviteit van het Leerhuis. Daarbij wordt aandacht besteed aan de mate waarin jongeren en medewerkers tevreden zijn, de mate waarin doelen worden behaald en in welke mate de problemen van de jongeren na verblijf in het Leerhuis zijn afgenomen. Op basis van de bevindingen worden aandachtspunten en aanbevelingen beschreven voor zowel onderzoek als praktijk.

Mark Nijssen en Jan Janssens hopen professionals, onderzoekers en beleidsmakers binnen de jeugdzorg attent te maken op deze bijzondere vorm van hulpverlening. Zij concluderen dat het Leerhuis een goede aanvulling vormt op het bestaande zorgaanbod en dat meerdere partijen (jongeren, studenten en medewerkers) profijt ervaren van dit aanbod.
Prijs: € 12.40
Bestel aantal:
Het Leerhuis


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Mark Nijssen
Jan Janssens
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.