Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Opvoeden
Seksuele ontwikkeling
Methodiek voor pedagogische begeleiding in de kinderopvang en in het basisonderwijs
Channah Zwiep
ISBN: 9789088502620
136 pagina's
1ste druk
Prijs: € 16.50

Bestel aantal:

 

Juf, hoe komt een baby eigenlijk uit de buik? Meester, Irma is verliefd op Elske! Dat heet toch lesbisch? Juf, ik moet plassen, maar Pieter en Jesse bekijken elkaars piemel op de wc!

Seksueel gedrag van jonge kinderen hoort ‘erbij’ en is onderdeel van de seksuele ontwikkeling. Tijdens die ontwikkeling leren kinderen omgaan met lichamelijkheid, intimiteit, seksualiteit. Dit maakt de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen heel belangrijk. Net als de begeleiding ervan. Maar: hoe doe je dit?

Seksuele ontwikkeling. Methodiek voor pedagogische begeleiding biedt een theoretische visie op seksualiteit en een kader voor gemiddeld seksueel gedrag van jonge kinderen (0-13 jaar). Daarnaast is het een praktisch boek, met handvatten om de seksuele ontwikkeling als professionele opvoeder positief te begeleiden. Het boek sluit aan op het Pedagogisch Kader voor de kinderopvang en de Kerndoelen in het basisonderwijs. Hierdoor kan het als leidraad dienen voor de ontwikkeling van pedagogisch beleid over seksualiteit.

Het boek is geschikt voor (aankomend) pedagogisch medewerkers en leidinggevenden in de kinderopvang, leerkrachten en intern begeleiders in het primair onderwijs en alle anderen die met jonge kinderen in groepen werken.


Over de auteur
Channah Zwiep (pedagoge) is deskundige op het gebied van de seksuele ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Ze doet onderzoek hiernaar en ondersteunt professionals en ouders via trainingen en persoonlijk advies. Daarnaast is ze docent aan de UvA en auteur van het prentenboek ‘Wat is seks?’ Vragen van jonge kinderen over lichamelijkheid en seksualiteit (SWP, 2011).


In de media
Artikel Trouw vaders en seks opvoeding, 13 sept

Lees hieronder het artikel verschenen in Basisschool magazine

Prijs: € 16.50
Bestel aantal:
Seksuele ontwikkeling


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Channah Zwiep
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.