Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Opvoeden
Minder dwars en driftig
Opvoeden van kinderen met ODD en/of CD
Coby Hartog-Polkerman
ISBN: 9789088502637
160 pagina's
Prijs: € 21.50

Bestel aantal:

 

Kinderen met ODD (oppositioneel opstandige gedragsstoornis) en CD (antisociale gedragsstoornis) zijn driftig, vertonen opstandig en agressief gedrag en zijn zeer moeilijk opvoedbaar. Hierdoor ontstaan er in de thuissituatie en daar buiten vaak ernstige problemen.

Met dit boek kunnen ouders thuis aan de slag om deze problemen aan te pakken en in de toekomst (proberen) te voorkomen. Dit boek is geen vervanging van hulp. Het geeft uitleg over de stoornissen ODD en CD en biedt vooral veel handige en praktische informatie over de opvoeding en ontwikkeling van deze kinderen. Daarnaast krijgt men gerichte tips om problemen aan te pakken. Er wordt uitgebreid ingegaan op de basisregels in de opvoeding, het vergroten van zelfvertrouwen, zelfstandigheid, sociale vaardigheden en verantwoordelijkheid en het leren beheersen van agressie.

Ook is er aandacht voor hoe je er zelf als ouders in staat en hoe je met o.a. empathie en veel geduld een prettigere relatie met je kind opbouwt. En ook hoe je het voor de broertjes en zusjes gezellig kunt houden.

De auteur, Coby Hartog-Polkerman, is zelf moeder van een zoon met ODD. Ze heeft verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van kinderpsychologie, pedagogiek en gedragsstoornissen.
Eerder schreef ze ook Opstandig, dwars en driftig, zie ook Opstandig, dwars en driftig

Artikel in Metro d.d. 24 april 2012
Driftig kind? Tips voor de opvoeding.

Een mooi en helder geschreven boek voor ouders van een kind met ernstige gedragsproblemen. Het geeft uitleg over de stoornissen ODD en CD en biedt vooral handige en praktische informatie over de opvoeding en de ontwikkeling van deze kinderen. Hier kunnen ouders thuis mee aan de slag om deze problemen aan te pakken.
Engagement met Autisme, nr. 1, maart 2013

Prijs: € 21.50
Bestel aantal:
Minder dwars en driftig


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Coby Hartog-Polkerman
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.