Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Sociaal werk, Maatschappelijk werk en Welzijn - Maatschappelijk werk en dienstverlening
Eropaf... en dan?
De Rol van het Maatschappelijk Werk in het Nieuwe Welzijn
Sjef de Vries
ISBN: 9789088503108
112 pagina's
3e druk 2014
Prijs: € 9.90

Bestel aantal:

 

De ontwikkelingen in het welzijnswerk en de maatschappelijk dienstverlening gaan niet alleen razendsnel maar schetsen ook een radicaal ander perspectief. Vrijwilligerswerk en mantelzorg worden als een alternatief voor psychosociale hulpverlening gezien. Burgerkracht en opbouwwerk, en niet professionele hulpverlening moeten de wezenlijke veranderingen teweegbrengen. De eerste evaluaties en onderzoeken maken echter duidelijk dat dat een te rooskleurige inschatting is van de mogelijkheden van burgers en een onterechte onderschatting van de professionele hulp aan kwetsbare mensen.

Sjef de Vries geeft een genuanceerde, goed onderbouwde, maar kritische analyse van het Nieuwe Welzijn. Uitgaande van haar specifieke kracht beschrijft hij de waarde en de belangrijke rol van het sociaal werk in de nieuwe ontwikkelingen.Recensies

“….. de meest doorwrochte en complete kritiek die ik tot dusverre ben tegengekomen.” Nico de Boer, auteur van Burgerkracht.

“…De Vries ontmythologiseert de ideologische aspecten van het Nieuwe Welzijn en ontmaskert haar torenhoge pretenties…” Dr. Gerard Donkers, docent LESI.

“Deze publicatie brengt het debat over burgerkracht serieus verder”. Marc Hoijtink is socioloog en verbonden aan het Kenniscentrum Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken - TSS- juli 2012

Prijs: € 9.90
Bestel aantal:
Eropaf... en dan?


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Sjef de Vries
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.