Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Psychologie - ADD en ADHD
Therapeutenhandleiding ADD
Tirtsa Ehrlich    Jacqueline Hilbers
ISBN: 9789088503139
72 pagina's
1ste druk
Prijs: € 19.90

Bestel aantal:

 

Therapeuten werkzaam in een instelling of eigen praktijk binnen de kinder- en jeugd psychiatrie kunnen met dit draaiboek een groepstraining opzetten voor kinderen met ADHD van het overwegend onoplettendheidstype aangeduid als ADD.
Bij de training hoort het Werkboek ADD-groep en het verhalende kinderboek ADDaisy voor meisjes en ADDavid voor jongens. Deelnemers aan de groep horen deze boeken aan te schaffen en mee te nemen naar elke bijeenkomst.

In het draaiboek voor de groepstraining is iedere stap uitvoerig en volledig beschreven en bevat voorbeelden van ouderbrieven en –uitleg, vragenlijsten, diploma, diverse kaartjes en ophangposters die te downloaden zijn voor gebruik in de groep.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van elke 1,5 uur voor maximaal 7 kinderen, van 8 tot 12 jaar en wordt gegeven door twee trainers.
Doel van de bijeenkomsten is de kennis over ADD van de kinderen te vergroten (psycho-educatie). Een ander belangrijk aspect is het kunnen delen van hun ervaringen met andere kinderen. Er wordt geoefend met positief denken en gewerkt met zowel een individueel als groepsbeloningssysteem.


Bekijk hieronder de folder met psycho-educatieve uitgaven van Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers.Bijlagen van de therapeutenhandleiding

boekbespreking Therapeutenhandleiding ADD + Werkboek ADD op boeketje-onderwijs.skynetblogs.be

Prijs: € 19.90
Bestel aantal:
Therapeutenhandleiding ADD


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Tirtsa Ehrlich
Jacqueline Hilbers
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.