Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Verstandelijke beperking/gehandicaptenzorg - Algemeen
Pieter en Sofie krijgen begeleiding
Ervaringsverhalen van (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking
Mirjana Petrovic
ISBN: 9789088504945
48 pagina's
Prijs: € 8.90

Bestel aantal:

 

Begeleiding krijgen als je een verstandelijke beperking hebt en zelfstandig woont, dat is soms moeilijker dan je denkt. Als je een verstandelijke beperking hebt, kan je heel veel zelf maar de begeleiding is er niet voor niets. Wanneer kan je om hulp vragen? Of doe je het liever zelfstandig? Lukt dat allemaal zelf? Of blijkt dat je achteraf toch hulp nodig had?

Pieter en Sofie zijn twee jongvolwassenen van 26 en 22 jaar. Allebei hebben ze een verstandelijke beperking. Pieter en Sofie wonen in ´De Zonnewijzer´. Een begeleid wonen project voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Pieter en Sofie krijgen dagelijks begeleiding. Ze maken dagelijks dingen mee waar ze zelf niet altijd uit komen. De begeleiding is er om Pieter en Sofie te helpen bij allerlei zaken. Van leren wassen tot leren geld uitgeven. Alle dagelijkse dingen die jij zelf ook beleeft.

Lees mee over de situaties die Pieter en Sofie meemaken. Misschien herken je de problemen en moeilijkheden omdat je ze zelf ook mee hebt gemaakt.

Met dit boekje kun je kennismaken met Pieter en Sofie. De andere zeven verhalen hebben ieder een leerpunt dan wel een item om over na te denken voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Ze zijn gebundeld in het boek Pieter en Sofie wonen (begeleid) zelfstandig. Handig voor henzelf, tegelijkertijd zijn de boekjes voor hun begeleiders handig om gesprekken met hun cliënten over deze onderwerpen aan te gaan.

Mirjana Petrovic werkt zelf ruim 7 jaar met mensen met een verstandelijke beperking in hun woonsituatie. Ze begeleidt dagelijks mensen in hun woonsituatie en de hectiek die dat met zich mee brengt. Mirjana studeerde af als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en GGZ-agoog.


Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief over relevante uitgaven:


Prijs: € 8.90
Bestel aantal:
Pieter en Sofie krijgen begeleiding


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Mirjana Petrovic
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.