Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Echtscheiding
Kinderen uit de Knel
Een interventie voor gezinnen verwikkeld in een vechtscheiding
Justine van Lawick    Margreet Visser
ISBN: 9789088506314
176 pagina's
2e herziene druk, 2015
Prijs: € 29.40

Bestel aantal:

 

Scheidingen die steeds verder escaleren, vechtscheidingen: ze komen te vaak voor. Waar er kinderen in het geding zijn is dit niet acceptabel.

Kinderen uit de Knel is een interventie voor ouders verwikkeld in een vechtscheiding en voor hun kinderen. De interventie richt zich op ouders die al meer dan een jaar gescheiden zijn, tussen wie de strijd escaleert en bij wie de kinderen uit beeld raken. Op ouders die niet tot overeenstemming kunnen komen over een goede organisatie van het ouderschap en in strijd blijven over kwesties zoals zorg voor de kinderen, wonen en geld.

Kenmerkend voor deze vernieuwende aanpak is de groepsgewijze benadering van zowel de ouders als de betrokken kinderen, waarbij het zwaartepunt ligt bij de ouders. Doel is het de-escaleren van de strijd en het weer centraal stellen van de kinderen. Op die wijze komt de omgeving van de kinderen weer in balans, wordt het weer veilig en kunnen zij zich weer verder ontwikkelen.

Deze uitgave bevat een gedetailleerde uitwerking van de theoretische basis van het programma plus een beschrijving van het praktische verloop en vormt daarmee een naslagwerk voor iedere professional die hiermee aan de slag wil. Daarnaast is er een ondersteunende website

Het programma Kinderen uit de Knel is ontstaan vanuit onvrede over vaak uitblijvende of onvoldoende resultaten bij behandelingen van ouders en/of kinderen in zeer complexe scheidingssituaties en is ontwikkeld door het KJTC | Kinder- en Jeugdtraumacentrum en het Lorentzhuis in Haarlem.

De 1ste druk verscheen onder ISBN 9789088505331

In de media:
 • Vechtscheiding? Stoppen. NU! artikel in FIER!
 • Sietske Djkstra voor MAATWERK, vakblad voor professionals in sociaal werk, nummer 5, oktober 2015

  "...praktisch, bevlogen, nuchter en diepgaand. Het boek is doordesemd van de praktijk en daardoor praktisch zeer relevant."

  "...een ware eye opener. Het verdient waardering en lof hoe de auteurs dit moeilijke thema in zulke heldere taal en met zulke bruikbare concepten en oefeningen hebben beschreven."


  Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken: scheidingsboeken.nl

  Op de hoogte blijven van nieuwe titels? Vul uw mailadres hier in: • Prijs: € 29.40
  Bestel aantal:
  Kinderen uit de Knel


  Klik hier om het boek in te zien (PDF)
  E-mail de auteur
  Meer over deze auteur(s):
  Justine van Lawick
  Margreet Visser
  Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

  Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
  Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.