Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Basisonderwijs - Algemeen
Van kerndoel tot kleuterlijn
Kleuteronderwijs, zoals het is bedoeld
Caroline Eggermont
ISBN: 9789088505706
72 pagina's
Prijs: € 19.90

Bestel aantal:

 

We hebben het vaak over wat jonge kinderen zouden moeten kennen en kunnen voor groep 3, maar zelden over wat het onderwijs kan leren van de onderzoekende wijze waarop kleuters leren. Langeveld noemde spel ‘de meest wezenlijke bezigheid in een wereld die nog van alles kan blijken te zijn’. In die zin kan dit boek worden gezien als een bijdrage aan de nationale dialoog over de toekomst van het onderwijs. Basisschoolleerlingen toerusten voor ‘een wereld die nog van alles kan blijken te zijn’, begint letterlijk aan de basis, in de onderbouw van de basisschool.

Van kerndoel tot kleuterlijn gaat in op de vraag hoe het omgaan met (kern)doelen kan worden afgestemd op de onderwijsbehoeften van kleuters in de basisschool. Zo ontstaat een ontwikkelingsperspectief dat recht doet aan de verworvenheden van het kleuteronderwijs, maar ook inspeelt op ontwikkelingen in een veranderende wereld.

De auteur laat ook zien hoe dat perspectief haalbaar kan worden uitgevoerd in de praktijk, op een wijze die menig onderbouwleerkracht zal ondersteunen en inspireren. De pragmatische aanpak maakt dit praktijkboek geschikt voor beginnende leerkrachten en ervaren kleuterleidsters die hun onderwijs niet methodegebonden, maar wel doordacht willen vormgeven.

De in dit boek opgenomen kleuterlijnen zijn tevens digitaal beschikbaar via Kleuterplan


Downloads bij deze uitgaveRelevante uitgaven:

Van kerndoel tot leerlijn

Van kerndoel tot referentieniveau

Prijs: € 19.90
Bestel aantal:
Van kerndoel tot kleuterlijn


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Caroline Eggermont
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.