Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Justitieel, Criminologie en Juridische uitgaven - Criminologie
Beroemd en berucht
Criminaliteit in Amsterdam
Anja Dirkzwager    Jean-Louis van Gelder    Stijn Ruiter    Gudule Custers
ISBN: 9789088506680
136 pagina's
Prijs: € 27.90

Bestel aantal:

 

Amsterdam is beroemd vanwege het historische centrum, de vele musea, het uitgaansleven en de vele startups. Maar Amsterdam is ook berucht. De stad voert al jaren de ranglijstjes aan als onveiligste gemeente van Nederland. Relatief worden veel mensen in de hoofdstad slachtoffer van criminaliteit. Ook woedt in Amsterdam al jaren een drugsoorlog, vinden er verreweg de meeste liquidaties plaats, en worden de Wallen geassocieerd met grootschalige vrouwenhandel. Kortom, Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook hoofdstad criminaliteit in Nederland.

Deze uitgave belicht verschillende aspecten van de criminele kant van Amsterdam die diverse onderzoekers van het in de stad gevestigde Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) zijn opgevallen. De vragen die onderzoekers stellen kunnen in de kern tot drie worden teruggebracht: Wie doet het? Waar gebeurt het? En wat doen we eraan? In de verschillende hoofdstukken gaat het dan ook soms over de daders van criminaliteit, dan weer over veilige en onveilige plekken, maar ook over de aanpak van criminaliteit. maar in alle hoofdstukken staat Amsterdam centraal.

Redactie: Anja Dirkzwager, Jean-Louis van Gelder, Stijn Ruiter en Gudule Custers.
Auteurs: Pauline Aarten, Hans Boutellier, Arjan Blokland, Meike de Boer, Tibor Bosse, Henk Elffers, Charlotte Gerritsen, Jessica Hill, Christian Kreis, Andrew Lemieux, Marijke Malsch, Paul Nieuwbeerta, Hanneke Palmen, Ronald van Steden, Wouter Steenbeek, Sanne van der Stelt, Ilkan Tomruk en Jelle Zwarekant

Prijs: € 27.90
Bestel aantal:
Beroemd en berucht


Klik hier om het boek in te zien (PDF)
Meer over deze auteur(s):
Anja Dirkzwager
Jean-Louis van Gelder
Stijn Ruiter
Gudule Custers
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.