Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Opvoedingsondersteuning en Pedagogische thuishulp
Over opvoeden gesproken
Methodiekboek pedagogisch adviseren
NJi (Nederlands Jeugdinstituut)

Geraldien Blokland
ISBN: 9789085600480
328 pagina's
10e druk, 2015
Prijs: € 32.90

Bestel aantal:

 

Mijn peuter komt steeds uit bed, hoe leer ik dat af?
Mijn zoon treuzelt bij het opstaan, hoe pak ik dat aan?
Is het raar dat mijn dochter nog steeds naar school gebracht wil worden?
Kan een kind ook depressief zijn?
Hoe bereid ik mijn kleuter voor op het overlijden van haar opa?
Mijn zoon heeft geen vriendjes op school, hoe kan ik hem helpen?


Dit zijn voorbeelden van alledaagse vragen of problemen waarmee ouders in de opvoeding te maken kunnen hebben. Meestal vinden ze daar zelf een oplossing voor, al dan niet met behulp van mensen in hun directe omgeving. Soms komen ouders niet verder en hebben zij behoefte aan deskundig advies over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind(eren). Overal in Nederland zijn gemeenten en instellingen bezig om Centra voor Jeugd en Gezin op te zetten, waar ouders terecht kunnen voor individuele pedagogische hulp in verschillende vormen, van inloop voor eenvoudige vragen, advies op maat bij een opvoedspreekuur tot begeleiding thuis.

Deze geheel geactualiseerde herdruk van Over opvoeden gesproken biedt een uitgebreide methodiekbeschrijving van kortdurende individuele begeleiding van ouders in een preventieve setting. Ook staat Geraldien Blokland stil bij nieuwe vormen van pedagogisch adviseren, zoals de snel groeiende online advisering en het succesvolle opvoedprogramma Triple P. Zij geeft haar visie op kwalitatief goede hulp aan ouders gestalte door praktische expertise uit het werkveld te bundelen en te combineren met inhoudelijke en methodische onderbouwing.
Over opvoeden gesproken is bestemd voor (aanstaande) professionals die pedagogische advisering bieden in de jeugdgezondheidszorg, het jeugdwelzijnswerk, maatschappelijk werk en de jeugdzorg.

Geraldien Blokland is pedagoge en vele jaren werkzaam in de opvoedingsondersteuning, waarvan een groot deel bij het Nederlands Jeugdinstituut.

Recensie NBD Biblion

Prijs: € 32.90
Bestel aantal:
Over opvoeden gesproken


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Geraldien Blokland
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.