Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Jeugdzorg en jeugdbeleid
Opgroeien met beleid
Jeugdbeleid vanuit gemeenschapsperspectief

Marga Burggraaff
ISBN: 9789088500268
160 pagina's
2e druk, 2009
Prijs: € 19.45

Bestel aantal:

 

Opgroeien met beleid gaat over jeugdbeleid vanuit het perspectief van de gemeenschap. Lokale voorzieningen, gemeenten, provincies en rijk ontwikkelen hun jeugdbeleid in samenwerking met belanghebbenden: jeugd, ouders, opvoedingsprofessionals en vrijwilligers. Maar in tijden van individualisering en recessie treedt de overheid terug en wordt de 'zelfverantwoordelijke burger' aangesproken. Civil society, community care en vermaatschappelijking van de zorg moeten individuele burgers in staat tellen om deze verantwoordelijkheid te dragen. Het overheidsbeleid volgt daarbij twee hoofdlijnen: decentralisatie en integraliteit.

Vanuit gemeenschapsperspectief worden in dit boek ontwikkelingen in het jeugdbeleid en nieuwe wetgeving onder de loep genomen. Deze ontwikkelingen brengen nieuwe kansen, maar ook knelpunten met zich mee. Elk hoofdstuk begint daarom met een 'goed voorbeeld' uit de beroepspraktijk. Dit boek is geschreven voor beleidsmakers, professionals, vrijwilligers en studenten die vanuit verschillende achtergronden betrokken zijn bij het jeugdwerk.

Marga Burggraaff-Huiskes is ontwikkelingspsycholoog en was werkzaam bij stichting S.&O. Opvoedingsondersteuning en later bij K2 Brabants kenniscentrum jeugd. Vanaf april 2006 werkt zij op freelance basis.

Zie ook www.opgroeienmetbeleid.nl voor meer informatie.

De Boekpresentatie vond plaats op 7 maart.Prijs: € 19.45
Bestel aantal:
Opgroeien met beleid


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Marga Burggraaff
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.