Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Basisonderwijs - Algemeen
Dolgedraaid
Mogen peuters nog peuteren en kleuters nog kleuteren?
Bas Levering    Sieneke Goorhuis-Brouwer
ISBN: 9789066657021
144 pagina's
1e druk, 2006
Prijs: € 17.90

Bestel aantal:

 

De spontane ontwikkeling van peuters en kleuters staat onder grote druk. Niet alleen pedagogen en leerkrachten zijn bezorgd over de huidige ontwikkelingen binnen het onderwijs aan jonge kinderen, waar leerlingvolgsystemen, test- en compensatieprogramma’s de overhand krijgen. Ook medisch specialisten maken zich zorgen. Meer dan vroeger zien zij hun poliklinieken volstromen met ‘gezonde’ kinderen, bij wie desalniettemin een achterstand in de motorische, sociaal-emotionele of taalontwikkeling wordt verondersteld. Hieruit wordt pijnlijk duidelijk dat de variaties die bij een normaal ontwikkelingsproces horen niet altijd meer erkend worden.
In deze bundel met discussiebijdragen van deskundigen uit het onderwijs, de pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en medische wetenschappen, wordt aandacht gevraagd voor de eigen positie en identiteit van peuters en kleuters in het onderwijs. Mogen peuters nog peuteren en kleuters nog kleuteren?

Orthopedagoog Sieneke Goorhuis-Brouwer is als hoogleraar spraak- en taalstoornissen bij kinderen verbonden aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Bas Levering is lector Algemene Pedagogiek aan Fontys Hogescholen en hoofdredacteur van Pedagogiek in Praktijk Magazine.

Bekijk nu de video over dit boek

Recensie Signaal (okt/nov/dec 2009)

Prijs: € 17.90
Bestel aantal:
Dolgedraaid


Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
E-mail de auteur
Meer over deze auteur(s):
Bas Levering
Sieneke Goorhuis-Brouwer
Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.