Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Opvoeding, Jeugdzorg en Onderwijs - Opvoeden
Het speelgoedboek
Eerste hulp bij het kiezen van speelgoed
Marianne de Valck
ISBN: 978-90-6665-712-0
254 pagina's
1e druk
Prijs: € 24.90

Bestel aantal:

 

Het speelgoedboek is bestemd voor ouders en begeleiders die meer willen weten over het spelen van kinderen in bepaalde leeftijdfasen of in bepaalde omstandigheden. Het boek geeft een overzicht van wat er op het gebied van speelgoed te koop is en waar je op moet letten bij de aanschaf of het gebruik ervan.
Deel 1 gaat in op de interesses van kinderen in een bepaalde leeftijdsfase en de bijpassende speelgoedmogelijkheden. Het tweede deel beschrijft ruim honderd soorten speelgoed op alfabetische volgorde en geeft aan welke waarde het voor de ontwikkeling van een kind zou kunnen hebben. In deel 3 reikt de auteur handvatten aan om de speelsituatie en speelwijze van een kind beter op elkaar af te stemmen en om een verantwoorde keuze te maken uit het overvloedige speelgoedaanbod.

Het speelgoedboek verscheen voor het eerst in 1996. De kenmerken van goed speelgoed blijken in tien jaar bijna niet veranderd te zijn. Voor deze herdruk zijn vooral de technische gegevens geactualiseerd en aanvullende veiligheidscriteria opgenomen.

Marianne de Valck is gespecialiseerd in het geven van informatie over spel en speelgoed vanuit een pedagogische achtergrond. Zij was nauw betrokken bij het oprichten van peuterspeelzalen en oprichtster van de eerste speel-o-theek in Nederland. Van haar hand is ook Speelboek. Eerste hulp bij het leuk houden van spelen.

´... het Speelgoedboek is 254 pagina´s lang een onmisbare eerste hulp bij het kiezen van speelgoed´.
Uit een recensie verschenen in ´Speelgoed & Hobby´, juli/aug. 2006.


 • Artikel Trouw

  Artikel Trouw d.d. 5 november 2009

  Prijs: € 24.90
  Bestel aantal:
 • Het speelgoedboek


  Kijk hier voor de inhoudsopgave (PDF)
  E-mail de auteur
  Meer over deze auteur(s):
  Marianne de Valck
  Download hoge-resolutie afbeelding van het omslag

  Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
  Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.