Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Nieuws

 De SWP-stand treft u binnenkort hier aan:
12 sep  8e Jaarcongres LVB
26 sep  Autisme en Vrouwen
27 sep  Nationale Educational Needs Conferentie
5 okt  Kerncongres Stemmingswisselingen, somberheid, depressie en suïcide
7 okt  Vijfde landelijke CELEVT-congres
12 okt  3e wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang
7 nov  6e Jaarcongres Leve het jonge kind!
14 nov  4e Jaarcongres Huiselijk Geweld
20 nov  AIT Studiedag
23 nov  Congres Van wijk tot wetenschap
23 nov  Ervaringsleren met paarden
28 nov  Jaarcongres Participatie en Herstel In Herdruk
De boeken in herdruk zijn op dit moment niet meteen leverbaar, ze worden momenteel gecorrigeerd en opnieuw gedrukt. Om de eerste te zijn die de nieuwe druk ontvangt kunt u het boek alvast bestellen.

Wat werkt in de gesloten jeugdzorg door Peer van der Helm
Terugval en verleiding door Ingrid Steenhuis
Lotte en de beer door Martine F. Delfos
Sanne door Martine F. Delfos

Nieuwsberichten

Alice van der Pas (1934-2017)


Bedroefd zijn wij na het overlijden van Alice van der Pas, 30 juli jl. Dr. Alice van der Pas was een bron van inspiratie voor velen. Als auteur, redacteur, therapeut, docent en supervisor was zij de grondlegger van de psychologie van ouderschap en de praktijk van Ouderbegeleiding. Velen hebben van haar of door haar het vak geleerd en ontwikkelen theorie en praktijk nu verder. Daarvoor zijn we haar dankbaar. Wij wensen haar partner en dierbare familieleden veel kracht toe om het grote verlies door haar onverwachte overlijden te dragen.

Een overzicht van haar bij SWP verschenen publicaties treft u hier aan.

Micha de Winter stopt als hoogleraar

Pedagoog Micha de Winter is per 1 juni '17 gestopt als hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij was ruim veertig jaar verbonden aan de UU. Op 31 mei jl. hield hij zijn afscheidsrede.

Het betekent vooral dat De Winter zijn onderwijs-activiteiten heeft neergelegd. Hij blijft nog wel actief als onderzoeker bij een aantal grote en langdurige projecten.

Eén daarvan is dat hij de gemeente Utrecht adviseert bij vraagstukken over polarisatie en radicalisering. Ook is hij voorzitter van de commissie-De Winter, die onderzoek doet naar geweld in de jeugdzorg.Catalogus Hoger Onderwijs 2017-2018

De Catalogus Hoger Onderwijs 2017-2018 bevat een overzicht van de meest gebruikte en recente titels die uitgeverij SWP te bieden heeft.

Neem hier een kijkje en blader door de catalogus.

Boekpresentatie Klein levensABC
Tijdens een feestelijk bijeenkomst bij de TA Academie werd het eerste exemplaar van Marijke Arendsen Hein's boek Klein levensABC overhandigd.
Klein levensABC : het verhaal van Marijke Arendsen Hein in 99 onderwerpen: aandacht, crisis, dankbaarheid, dromen, jaloezie, kiezen, lachen, troost, vergeving, zin… Elke dag leert zij iets over het talent dat Leven heet. Het Klein levensABC is ontstaan vanuit de wens om dat talent door te geven.
Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Channah Zwiep (1962-2017)


Op 14 februari is Channah Zwiep na een kort ziekbed overleden. Channah was een expert op het terrein van kinderen en seksualiteit en was eigenaar van haar eigen bureau http://www.kind-enzo.nl/, naast het docentschap aan de Universiteit van Amsterdam. Te vroeg en te jong, dat geldt in haar geval zeker: Ze stond volop in het leven en werkte recentelijk mee aan een podcastserie van Human.nl, bedvogels. Een agressieve hersentumor maakte hier een abrupt einde aan. Wij wensen haar dochter Isabelle en haar partner Marijn alle kracht toe.

Een overzicht van bij SWP verschenen publicaties treft u hier aan Lees meer...

Sozio verstrekt 1400 certificaten

Onder het motto 'afscheid is de deur naar de toekomst' zijn deze maand 1400 certificaten verstrekt aan evenzoveel afgestudeerden in het sociale domein. Met daarbij natuurlijk een gratis nummer van het vakblad voor sociale professionals Sozio. Lees meer...

Logopedie als specifieke doelgroep opgenomen

Met de uitbreiding van de samenwerking met het Canadese Hanen.org - door de uitgave van Praten doe je met zijn tweeën en in 2016 Meer dan woorden, beide met name bedoeld voor logopedisten, is er besloten Logopedie als aparte hoofdcategorie op te nemen. Naast deze titels zijn boeken opgenomen rond taalverwerving en spraakproblemen.
Zusterorganisatie de Logavak Opleidingsgroep heeft inmiddels haar aanbod aan logopedisten ondergebracht in de Logopedie.Academy.

Samenwerking Gordontrainingen en Logavak

De Logavak Opleidingsgroep - geassocieerd partner van SWP - en de Stichting Nederlandse EffectiviteitsTrainingen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij is bepaald dat Logavak alle operaties overneemt van de stichting NET. De NET is de officiële licentiehouder van de Gordontrainingen en -opleidingen in Nederland en België.
Logavak zal met name de Communicatie academy inzetten om het gehele aanbod aan Gordonopleidingen te communiceren.
Uitgeverij SWP publiceerde al eerder een aantal boektitels rond het gedachtegoed van Thomas Gordon.
Een eerste catalogus met het Gordon-Opleidingsaanbod van de communicatie.academy is al in te zien: zie onderstaand voor de digitale editie.
Lees meer...www.gordoncommunicatie.nl

Ouder nieuws

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.