Shopping Cart  Shopping Cart   
 

Nieuws

 De SWP-stand treft u binnenkort hier aan:
5 apr  Nationale Dyslexie Conferentie
8 apr  Congres Netwerk Kindertherapeuten
10 apr  Studiedag LOWAN-VO
11 apr  12e Jaarcongres Brede School
9 mei  Buurtbemiddelingscongres
16 mei  5e Jaarcongres De kracht van het Sociale Wijkteam
22 mei  AIT Studiedag
22 jun  3e Echtscheidingscongres
7 nov  6e Jaarcongres Leve het jonge kind! In Herdruk
De boeken in herdruk zijn op dit moment niet meteen leverbaar, ze worden momenteel gecorrigeerd en opnieuw gedrukt. Om de eerste te zijn die de nieuwe druk ontvangt kunt u het boek alvast bestellen.

Ze vinden me druk door Martine F. Delfos

Nieuwsberichten

Margrite Kalverboer nieuwe kinderombudsman

De Tweede Kamer heeft dinsdag 5 april 2016 na een schriftelijke stemming Margrite Kalverboer verkozen tot nieuwe Kinderombudsman. Zij is bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kalverboer volgt Marc Dullaert op als Kinderombudsman. De benoeming volgt op een later moment. Lees meer...https://www.tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/marg

Clé Jansen (1957-2015)


Lees meer...

Boekpresentatie 'Transformeren, gewoon doen'


Suzanne Bunnik, die de afgelopen jaren zes wijkteams begeleidde, overhandigde 11 december jl. tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Hogeschool van Amsterdam het eerste exemplaar van 'Transformeren, gewoon doen; in de gemeentelijke praktijk'.
Transformeren, gewoon doen laat zien hoe je ruimte voor maatwerk en sturing van onderop kunt bewerkstelligen. Hoe je samen kunt leren van goede en minder goede praktijkervaringen. Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Boekpresentatie 'Juf, ik ben een kunstenaar!'


Op 27 mei jl. vond tijdens een feestelijke bijeenkomst op de hogeschool Leiden de presentatie plaats van het boek 'Juf, ik ben een kunstenaar'. Het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg Hogeschool Leiden heeft zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek verricht naar het effect van KICK (Kunst In Contact met Kinderen), met bemoedigende resultaten.

Klik hier voor meer informatie over dit methodiekboek.

Eerste exemplaar Handboek Conflictmanagement overhandigd


Tijdens het congres Conflictmanagement 9 juni jl. werd het ‘Handboek Conflictmanagement’ tendoop gehouden.
Het eerste exemplaar werd door Dr. Hugo Prein overhandigd aan Prof. Dr. Friedrich Glasl, universiteitshoogleraar in Salzburg/Oostenrijk.
Klik hier voor meer informatie over het in het Nederlands vertaalde handboek.

SWP uitgeverij is verhuisd

Vanaf 1 mei is het nieuwe adres:

Bezoekadres:
Spaklerweg 79
1114 AE Amsterdam-Duivendrecht


Postadres:
Postbus 12010
1100 AA Amsterdam-Zuidoost

Telefoonnummer:
020 - 330 72 00

Samenwerkingsverband Jaarbeurs - Uitgeverij SWP

SWP en Jaarbeurs hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en organisatie van onderwijssymposia. Door de verbinding tussen NOT|Jaarbeurs als innovatieve beursorganisator en Uitgeverij SWP als inhoudelijke kennisontwikkelaar en -distributeur ontstaat er een unieke combinatie om kwaliteitsbevordering en deskundigheidsontwikkeling via symposia ter hand te nemen. De symposia garanderen een doorgaande kennislijn voor leerkrachten PO/VO tussen de tweejaarlijkse beurzen door.

De eerste twee symposia vonden plaats tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) eind januari 2015. Op 28 en 29 januari stonden de thema's gedragsmanagement en ouders centraal, ditmaal in de context van het primair onderwijs. Gerenommeerde sprekers belichtten op praktische wijze beschikbare kennis en instrumenten. Na afloop van een symposium was er gelegenheid tot het bezoeken van de NOT-beurs. Tegen het eind van de middag was er een VIP-borrel voor symposiumdeelnemers gecombineerd met een meet-and-greet met sprekers.
Kijk op Onderwijssymposia.nl voor meer informatie.

Erik van der Wurff (1945-2014)

Pianist en componist Erik van der Wurff is overleden. Van der Wurff werkte ruim vijftig jaar samen met Herman van Veen. Een aanzienlijk deel van Van Veens repertoire is mede door Van der Wurff gecomponeerd.

In 2009 verscheen bij SWP het boek 'Muziekkriebels' met 250 muziekactiviteiten met muziek van Erik van der Wurff.

Voor zijn werk ontving Van der Wurff een Edison, de Louis Davidsprijs, een Gouden Harp, de Gouden Notekraker. In 2009 werd de artiest koninklijk onderscheiden in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Van der Wurff is 69 jaar geworden. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

Bron: NOS

http://nos.nl/artikel/701614-erik-van-der-wurff-ov

Ouder nieuws

Copyright © 1997 - 2017 Uitgeverij SWP BV
Algemene order-, en leveringsvoorwaarden.