AIT Studiedag

20 november 2017 | De Reehorst | Website

Het thema van deze studiedag is: ‘Integraal denken én aanpakken. Samenwerken rondom de ontwikkeling van kind en gezin’. Kind en gezin staan centraal in het integraal denken.
Voor gecertificeerden, mensen in opleiding en alle andere betrokkenen bij VHT en VIB, is een bezoek aan de AIT-studiedag een ‘must’.
Waarom kunt u déze studiedag niet missen?

Workshops met voorbeelden uit de praktijk:
Video-hometraining en/of video-interactiebegeleiding worden ingezet in alle denkbare leefomgevingen van een gezin. Het is bij uitstek hét middel om het integrale denken ‘handen en voeten’ te geven in de praktijk. Tijdens deze studiedag kunt u kiezen uit maar liefst 12 workshops waarin u wordt meegenomen in de dagelijkse praktijk van de sprekers die hun ervaringen met u willen delen.

Inspirerende plenaire sprekers:
In de ochtend richten we ons op de versterking van de transformatie van de jeugdhulp. We luisteren naar Rutger Hageraats, directeur Transformatie bij het NJi. Hij werkt vanuit visie en betrokkenheid aan kwaliteitsverbetering, kan mensen motiveren en verbinden en weet dat te vertalen naar een visie op organiseren en werken in de praktijk.
In de middag zal de AIT-innovatieprijs voor de eerste keer uitgereikt worden.
Aansluitend laten we vol verwachting de bekende schrijver en programmamaker Abdelkader Benali aan het woord. Abdelkader Benali kijkt op een unieke manier naar maatschappelijke ontwikkelingen, als een schrijver: met oog voor het detail en het grote verhaal. Door het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen weet hij een krachtig verhaal neer te zetten. Laat u inspireren door Abdelkader!

Meer informatie