Babycongres - De eerste 1000 (levensbepalende) dagen

19 maart 2019 | Aristo, Amsterdam | Website

Baby’s zijn de meest kwetsbare mensen van de samenleving. Het is dus zeer belangrijk om goed te zorgen voor deze doelgroep. Gelukkig is er steeds meer kennis over de ontwikkelingen van baby's, de invloed van de omgeving op de ontwikkeling van de baby krijgt meer aandacht en de interactie tussen moeder en kind is van groot belang voor de rest van zijn leven. Niet voor niets dat er steeds meer vraag is naar specialisme omtrent deze groep. Tijdens het Babycongres wordt gehoor gegeven aan deze vraag.

Dit jaar is gekozen voor het thema De eerste 1000 (levensbepalende) dagen door de bril van de professional. Tijdens deze periode worden we gevormd tot wie we zijn. De ontwikkeling in deze eerste 1000 dagen is enorm. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van alle organen, het ontstaan van hechting, leren praten, staan en lopen. Tijdens dit congres richten de sprekers zich op de invloeden in deze periode die gevolgen hebben voor groei, ontwikkeling en gezondheid.

Aan het eind van de dag bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken van de wetenschappelijk en maatschappelijke ontwikkelingen en heeft u inzicht in verschillende interventies en methodieken rondom deze eerste 1000 (levensbepalende) dagen.

Meer informatie