Remco Pijpers


Remco Pijpers (1969) is directeur van stichting Mijn Kind Online en expert jeugd en media.

Remco verdiept zich sinds 1997 professioneel in wat kinderen doen op internet. Eerst als freelance onderwijsjournalist, bulletin board systems vullend voor onderwijzers, daarna voor VNU en Planet Internet. Als adjunct-hoofdredacteur van Planet Internet was hij verantwoordelijk voor KidsPlanet.nl en betrokken bij het opzetten van de krant KidsWeek.

Samen met Justine Pardoen (Ouders Online) onderzoekt en beschrijft hij de digitale jeugdcultuur. Ze onderhouden de website mijnkindonline.nl. Ze schreven een aantal boeken, waaronder Verliefd op internet (over de seksuele ervaringen van tieners op internet). Hun boek Kindertelefoon-tips, dat ze schreven met Carry Slee, werd in februari 2007 aan prinses Máxima overhandigd.

Naast zijn boeken voor SWP heeft hij diverse onderzoeksrapporten op zijn naam staan en spreekt en adviseert in binnen- en buitenland over kinderen en digitale media.

Remco is verantwoordelijk voor de Gouden @penstaart-verkiezing en voor MyBee, de web 2.0-kinderbrowser waarbij ouders elkaar kunnen tippen over kwaliteit voor kinderen.


Remco heeft journalistiek en geschiedenis gestudeerd.

Meer informatie: www.mijnkindonline.nl
Remco Pijpers