Mandy Pijl


Mandy Pijl heeft na haar VWO aan de Fontys Hogeschool de opleiding Journalistiek gedaan waarna zij via een zij-instroomtraject de opleiding Leerkracht primair onderwijs aan de Hogeschool Utrecht heeft afgerond.Zij werkte als bovenbouwleerkracht op de basisscholen 't Geerke in Baarn en WormerWieken te Wormer maar heeft uiteindelijk toch gekozen voor haar freelance journalistieke loopbaan.Als journalist schrijft Mandy Pijl over ouderschap, opvoeding en onderwijs, voor publiekstijdschriften en dagbladen. En voor vakbladen in de kraamzorg, kinderopvang (Kiddo) en het onderwijs.

Zij beschikt over een uitgebreid netwerk binnen de opvoedingsondersteuning, kinderopvang en het onderwijs. Zij heeft ruime kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie én een vlotte pen.Tevens is zij dichter. Als helft van het Zaans Dichtersgilde geef zij invulling aan het stadsdichterschap van de gemeente Zaanstad.Met tekstschrijver en communicatieadviseur Tine Sman vormt zij ook ‘De Taalfrikken’.

De Taalfrikken helpen organisaties hun producten en diensten nog beter onder woorden te brengen d.m.v. helder taalgebruik.
Mandy Pijl