Echte winst

In zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact

Petra Hoogerwerf  

ISBN 9789088507502 | 256 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2017

Omschrijving

Échte winst is hét boek voor iedereen die met een organisatie of onderneming meer maatschappelijke impact wil bereiken. Op sprankelende wijze en met veel voorbeelden uit de praktijk beschrijft en analyseert Hoogerwerf de zeven essentiële stappen op weg naar succes. Zij neemt je mee in de wereld van non-profitorganisaties, social enterprises, burgerinitiatieven, goededoelenorganisaties, culturele ondernemingen, fondsen, coöperaties, online communities, impact investors en maatschappelijk betrokken bedrijven. Al deze organisaties en financiers zijn elk op hun eigen manier gericht op het bereiken van échte winst voor de samenleving. Dat is goed voor de organisatie, de medewerkers, de klanten én de samenleving. Hoogerwerf belicht hoe complexe vraagstukken van de wereld door innovatie, opschaling en samenwerking worden aangepakt.

"Wij vragen onze studenten zich niet af te vragen wat de samenleving voor hen kan doen, maar wat zij voor de samenleving kunnen betekenen. De BV Ik hebben we veranderd in de Coöperatieve vereniging van Wij vanuit het volle besef dat je in onze moderne samenleving een license to produce moet verdienen door verantwoord om te gaan met wat de aarde ons biedt en dit door te geven aan volgende generaties. Je maakt deel uit van een gemeenschap waar je je ook verantwoordelijk voor mag voelen, pas dan genereer je Échte winst! Dit boek biedt een inkijk en een schat aan voorbeelden hoe je dat kunt bereiken. Een aanrader!"
Paul Rüpp, voorzitter college van bestuur Avans Hogeschool.

‘Ondernemen met maatschappelijke impact; dat zou de standaard voor alle bedrijven moeten worden.’
Simone Groenendijk, manager Rabobank Foundation.

'Een moderne managementvisie op organisaties en ondernemingen..'
Erik Gerritsen, secretaris-generaal Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

‘Een inspirerend boek voor bedrijven die hun rol in de samenleving willen versterken. Een praktische gids op weg naar de Purpose economy’.
Hans van der Loo, auteur managementbestseller ‘Kus de visie wakker’


Lees hier de aanbeveling op Managementboek.nl