Meertaligheid is kinderspel (werktitel)

Marinella Orioni

ISBN 9789085600671 | Paperback | 1ste druk, 2019 | verschijnt najaar 2019

Omschrijving

In Meertaligheid is kinderspel nemen kinderen van basisschool de Regenboog de lezer mee naar de magische wereld van meertaligheid. Een wereld waarin kinderen met mama een andere taal spreken dan met de juf. Een wereld vol woorden met exotische klanken die toch alledaagse betekenissen hebben. Een wereld vol kleur dankzij de verschillende brillen waardoor meertalige kinderen naar de wereld kijken. Steeds meer kinderen leven in deze magische wereld en groeien dus meertalig op. Dat is leuk en handig! Maar er zijn ook veel vragen.

Meertaligheid is kinderspel legt op heldere en ludieke wijze uit wat meertaligheid is, hoe kinderen meertalig opgroeien en hoe meertaligen functioneren. Verhalen, theorie, praktijk, tips en interactie wisselen elkaar af en illustraties completeren het geheel.

Het boek richt zich uiteraard tot een- en meertalige kinderen in de basisschoolleeftijd en ouder. Maar de doelgroep is veel breder. Het is ook een absolute aanrader voor iedereen die zich met meertaligheid en kinderen bezighoudt. Zoals, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, logopedisten, (school)psychologen, ouders, kindercouncelers/therapeuten, NT2 leerkrachten en vrijwilligers. En natuurlijk is het gewoon een super leuk boek voor iedereen die meer van meertaligheid wil weten.